23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Diplomerade svetsspecialister är redo för världen

| Medlemsnyhet | Företag Svetskommissionen

Efter fem veckors utbildning inom svetsmetoder och utrustning, materiallära, svetskonstruktion och svetsproduktion har nu fem kursdeltagare fått sina intyg av Svetskommissionen.

IWS-utbildningen ger ett internationellt diplom med möjlighet att arbeta över stora delar av världen.

Inspectas nya IWS-utbildning diplomerar nu sin första kull av International Welding Specialists. IWS-diplomet är välkänt och erkänt av ett stort antal länder runt om i världen.

– Den diplomerade svetsspecialisten har goda möjligheter att arbeta utomlands, säger Jan Johansson, kursansvarig för Inspectas IWS-utbildning.

Med ökande krav på svetsande företag är det viktigt att ha god ordning på företagets olika processer. Det gäller inte minst svetsprocessen som kan ha stor och avgörande påverkan på produktens kvalitet och företagets lönsamhet.

– Det kräver personal med rätt kunskaper, både teoretiskt och praktiskt, säger Jan Johansson, som även rekommenderar utbildningen till personer som vill ta ett större ansvar för svetsverksamheten och fördjupa sina kunskaper inom svetsteknologi.

– Det finns ett stort behov av en fördjupad kunskap inom svetsområdet och det har varit ett stort tryck på utbildningen. En ny chans att gå kursen kommer i mars i Malmö, säger Helejna Larsson, utbildningschef, Inspecta Academy.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Svetskommissionen

Box 5073
Grev Turegatan 12 A
102 42 Stockholm
Sverige
Svetskommissionen

Tipsa en kollega

0.063