23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Fermat Sweden på TIMTOS.

| Medlemsnyhet | Företag Fermat Sweden AB

Så är det åter igen dags för en av de verkligt stora maskinmässorna, TIMTOS, som går av stapeln i Taiwans huvudstad Taipei, 3-8 mars. Fermat Sweden kommer att ha personal på plats hos sina leverantörer under hela mässan.

I APEC’s monter kommer man att visa en femaxlig höghastighets fräsmaskin av typ G3020, med Y-axel på 3 meter och X-axel på 2 meter, utrustad med det nya fräshuvudet FB-2C-P18, som ett alternativ till de gaffelhuvuden som också erbjuds till denna maskin. Detta är ett fräshuvud med enkelsidig upphängning av B-axeln för förbättrad åtkomlighet när det är trångt om utrymmet. Huvudet är, som alla APECs femaxliga fräshuvuden med motorspindel, utrustat med momentmotorer för B och C-axel. Huvudet kan användas såväl i simultan femaxlig funktion, som i 3+2 med låsta bromsar, då höga moment krävs, främst vid grovbearbetning av ytor och bearbetning av 2,5D detaljer. Låsmomentet är då 4000 Nm i såväl B som C-axeln. Flera spindelalternativ finns och mässmaskinen kommer att vara utrustad med en elektrospindel på 18 000 rpm och HSK63. Den utställda maskinen är också utrustad med linjärmotorer för 60 m/min snabbtransport, Heidenhain TNC 530, Blum beröringsfri verktygsinmätning, Blum detaljmätning och en verktygsväxlare med 40 platser.
Under mässan kommer APEC också att hålla öppet hus med möjligheter att se en mängd olika maskiner, såväl under uppbyggnad som under testkörning. Man kommer även att arrangera besök hos närbelägna kundföretag för att se maskiner i skarp produktion. APEC finner man i monter J0830c.

En annan maskintillverkare med fokus på formbearbetande företag är AGMA. Man tillverkar framför allt treaxliga ”normala” vertikala fleroperationsmaskiner och treaxliga portalfräsmaskiner, men med design, utrustning och prestanda som tilltalar den formbearbetande industrin. Man kommer under mässan att ställa ut en mängd maskiner, varav ett flertal med hög dynamik, högvarviga spindlar, höga förflyttningshastigheter etc. De flesta maskinerna har kylda kulskruvar och annan utrustning för att kunna användas med höga prestanda under lång tid och med bibehållen precision. Även AGMA arrangerar fabriksbesök under mässdagarna. AGMA finns i monter K0516.

Honor Seiki är Taiwans ledande tillverkare av CNC styrda karusellsvarvar. Man kommer att ställa ut en maskin med bordsdiameter 2,5 m. och med dubbla verktygsväxlare, ett kedjemagasin med 40 platser för drivna verktyg, och en karusell med 24 platser för svarvverktyg. Maskinen är utrustad med dubbla motorer för spindeldrivningen. Under svarvoperationer så samverkar motorerna för att på så vis skapa ytterligare kraft och vridmoment, under C-axel drift så agerar motorerna i master/slave förhållande för högsta precision och för att verkligen fungera som en simultan C-axel. Maskinen är också utrustad med Honors patenterade verktygslåsningssystem för svarvverktyg, Solid Lock. Låskraften i detta system är 8 000 Nm och innebär att grova underskär och att bearbetning med långa svarvverktyg inte är några problem. Honor Seiki återfinns i monter J0803b.

För ytterligare information och för bokning av fabriksbesök eller referensbesök kontakta:

Fermat Sweden AB på telefon 042 400 20 20, kontaktperson Jonas Lovén.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Fermat Sweden AB

Bredablicksgatan 2A
693 35 Degerfors
Sverige
Fermat Sweden AB

Tipsa en kollega

0.064