23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

E-Brake nummer 100 och 101

Din Maskin har sålt E-Brake nummer 100 och 101 till Svensk Stålinredning i Bredaryd!

Safan BV från Holland är en innovativ föregångare med flera olika tekniska lösningar såsom servodrift och hybriddrift av kantpressar och gradsaxar. Redan 1995 lanserades den första servodrivna kantpressen vilken mottogs med viss skepsis av marknaden.

Sedan 2004 är Din Maskin stolt representant av Safans maskinprogram i Sverige och vi är nu mycket glada över att kunna meddela att E-Brake nummer 100 och 101 sålts till Svensk Stålinredning i Bredaryd!

Svensk Stålinredning i Bredaryd är en ny bekantskap för Din Maskin och har sedan tidigare endast hydrauliska kantpressar i sin maskinpark. Håkan Söderberg, VD och Richard Lindholm, produktionstekniker berättar:
-Att investera i elektriska maskiner känns helt rätt med tanke på de fördelar som finns. De är både tysta, miljövänliga och energisnåla. Kantpressen med Ergo-utrustning bidrar till att vi får en bra och ergonomisk arbetsmiljö för våra operatörer och det är väldigt viktigt för oss. Vi fastnade även för den nya styrningen, E-Control, som vi tycker ser otroligt intressant ut. Här har operatörerna fått tycka till och då den är väldigt användarvänlig så var det ett tungt argument. Vi har även köpt till Autopols programmeringssystem som också kommer att snabba upp produktionsprocesserna.

Några kommentarer från nöjda användare av Safan Servodrivna kantpressar:

Nils Åke Hallström – Hallströms verkstäder.
Vad beträffar den servoelektriska kantpressen, E-Brake, så tilltalades vi av tekniken samt att den är både tyst och energisnål.

Jonas Nordlöf Gruppchef Scania prototypverkstad.
Eftersom vi är ett mycket miljömedvetet företag och hela tiden försöker minska på kemikalierna passade Safans servoelektriska maskin utmärkt då den endast har 1,5 liter hydraulolja till verktygslåsningen. En ytterligare miljöaspekt är såklart att energiförbrukningen är mycket låg och E-Braken känns som en modern maskin.
Inför köpet pratade jag även med några referensföretag som alla var mycket nöjda med sina Safan E-Brake. Det fällde avgörandet.

Mikael Lindskog Swegon Tomelilla
Vi tittade även på ett annat fabrikat, men bestämde oss ganska snabbt för att det var en Safan kantpress vi ville bland annat för att vi är nöjda med Din Maskin som samarbetspartner.

Fredrik Trolin Produktionsansvarig Sättraby Verkstad
Vi undersökte marknaden efter lämpliga leverantörer och maskiner och Din Maskin var ett av flera alternativ. Vi tilltalades av Din Maskin’s argument om att den servoelektriska E-Braken var mycket kostnadseffektiv både vad gäller energiåtgång och att den höjer produktiviteten genom dess snabbhet

Gustaf Rosén Fabrikschef Wica Cold
Vår första E-Brake installerades våren 2010 och vi hade redan då i tankarna att vi skulle köpa en maskin till. Operatörerna har varit mycket nöjda och i höstas var det dags för maskin nummer två! Vi känner även att det är en modern maskin och för vår del tittar vi mycket på energiförbrukning och ergonomi för personalen när vi gör en upphandling. Våra två E-Brake går nu tvåskift.

Johan Sjöblom CNC Plåt Västervik
Vi fick med egna ögon se hur effektiv och flexibel maskinen var och då vi hittills har haft hydrauliska kantpressar var det inte svårt att se fördelarna med den nya tekniken – både för operatörens del och för produktiviteten. Programmeringssystemet tilltalade oss också då det ska gå snabbt och smidigt att ställa om till ny detalj.

Alf Hjalmarsson Produktionstekniker Enventus
Ökade kvalitetskrav från våra kunder gjorde att vi var tvungna att investera i den nya tekniken och då föll valet på en servoelektrisk kantpress från Finn-Power och Din Maskin.

Peter Stenberg Delägare i Pexymek
När beläggningen i vår hydrauliska kantpress blev för stor kände vi att det var dags att investera. Din Maskin, presenterade då E-Brake Ergo och vi kände direkt att det var maskinen för oss. Vi har inte ångrat vår investering en enda gång. Våra operatörer har fått en fantastisk arbetsmiljö! E-Braken är dessutom otroligt snabb och effektiv så vi har kunnat ta in mycket mer jobb tack vare det.


Bildtext: Richard Lindholm och Håkan Söderberg från Svensk Stålinredning samt Lars Svensson Din Maskin framför E-Brake nummer 100 som levererats från Din Maskin i Värnamo.
Bild: SG1L6123

Din Maskin i Värnamo AB
Box 742, Silkesvägen 22
331 27 Värnamo
Värnamo kommun
Sverige
VAT nummer: SE5564705282

Tipsa en kollega

0.047