23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Säkerhet på arbetsplatsen

Pilz hjälper dig med att genomföra arbetsutrustningsdirektivet (Europaparlamentets och rådets direktiv 2009/104/EG av den 16 september 2009 om minimikrav för säkerhet och hälsa vid arbetstagares användning av arbetsutrustning i arbetet)

Fokus på säkerhet

Medan maskindirektivet i synnerhet berör utvecklare och maskintillverkare, riktar sig EU:s arbetsutrustningsdirektiv (direktiv 2009/104/EG) till operatörer eller användare. Tyngdpunkten är (maskin)säkerheten på arbetsplatsen. Pilz hjälper företag över hela världen med att genomföra lagar och direktiv internationellt.

EU-medlemsstaternas rättsliga föreskrifter är föremål för förändringar

Den nationella drifts- och anläggningssäkerhetsrätten, som är underkastad många EU-direktiv, har ständigt förändrats under de gångna åren. Därmed harmoniserades EU-medlemsstaterna rättsliga föreskrifter för tillhandahållande av produkter på marknaden och deras drift.

Nationella föreskrifter fick ge vika för europeiska kvalitetskrav

Särskilt tydligt var förträngningen av nationella föreskrifter genom europeiska kvalitetskrav slutligen inom området för maskiner och anläggningar som kräver särskild övervakning. För driften av dessa är arbetsutrustningsdirektivet 2009/104/EG förpliktande på den europeiska nivån.

EG-direktiv med nationella särdrag

I princip har varje land ett eget genomförande av arbetsutrustningsdirektivet, således kallas till exempel lagen i Storbritannien för PUWER (Provision and Use of Work Equipment Regulations), i Frankrike Décret n° 93-40, Betriebssicherheitsverordnung ( BetrSichV ) i Tyskland och Arbeitnehmerinnenschutzgesetz (ASchG) i Österrike.

Förtagen får mer ansvar för säkerheten

Gemensamt för dem alla är att mer ansvar för driftsäkerheten överför till företagaren. Det ökar företagens frihet men förpliktar också till konkret genomförande av lagarna. Risker måste värderas, anläggningar och skyddsanordningar kontrolleras, frister meddelas, provningsresultat dokumenteras och medarbetarna utbildas.

Pilz expertlag hjälper dig »


Pilz på Facebook !: http://www.facebook.com/pages/Pilz-SE/125031174182372
Pilz på YouTube !: http://www.youtube.com/pilzse

Pilz Skandinavien K/S, dansk Filial
Smörhålevägen 3
434 42 Kungsbacka
Göteborgs stad
Sverige
VAT nummer: SE5020506183

Kontaktperson

Mike Uppdal
Marketingkoordinator
+45 74436332 m.uppdal@pilz.dk

Tipsa en kollega

0.095