23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Undvik olyckor i arbetet genom maskinsäkerhet

Säkra arbetssystem minimerar riskerna för medarbete på produktionsanläggningar.

Risker lurar i produktionsanläggningar överallt där människor kommer i kontakt med maskiner i drift, till exempel med pressar, avstaplingssystem och palleteringsmaskiner. Att minimera de här riskerna och att främja säkerheten för era medarbetare är högsta prioritet i Pilz säkerhetstjänster.

Olyckor går att undvika med säkra arbetssystem

Hur allvarligt man ska se på maskinsäkerhet visar varje arbetsolycka, som lämnar svåra skador efter sig och i värsta fall kräver människoliv. Helt nylige ledde en olycka i Storbritannien som kostade en anställd livet till stora rubriker. Enligt undersökningar från BG hade denna olycka kunnat förhindras om produktionsanläggningen hade utrustats med ett säkert arbetssystem.

Maskinreparationer innebär hög risk

I det här konkreta fallet saknade anläggningen säker pneumatisk energiförsörjning. Medarbetaren hade, när maskinen blockerades, öppnat skyddsgrindarna, vilket stängde av strömförsörjningen, men inte isolerade maskinens pneumatiska energiförsörjning. Detta orsakade olyckan.

Minimering av risker genom integrerad maskinsäkerhet

En säker pneumatisk energiförsörjning respektive ett säkert arbetssystem hade kunnat förhindra olyckan. En sådan känner igen och säkrar riskerna för varje energikälla innan en medarbetare når kapslingen där enheten befinner sig. Säkerhetsexperter vet att säkra isoleringsmetoder för maskinerna måste utvecklas och användas innan reparationer genomförs.

Internationell expertis med mångårig erfarenhet inom maskinsäkerhetsområdet

Pilz har redan genomfört riskbedömningar vid flera betydande företag och avlägsnat riskområden. Vår erfarenhet visar: för användare är riskerna ofta svåra att överblicka - för maskinsäkerhet gömmer sig svårigheterna i detaljerna. Som säkerhetexperter utvecklar vi inte bara individuella säkerhetslösningen gemensamt med dig, vi genomför dessa också.

Ditt projekt i säkra händer

Tala med oss. En säker arbetsomgivning för era medarbetare är vår högsta prioritet. Vi ger dig support under hela maskinsäkerhetslivscykeln från riskbedömning till CE-märkning.

Källuppgifter:

County Durham firm fined after worker crushed to death
Health and Safety Executive von COI News & PR
Date: 30 September 2011
Publicering n:r: NE/101/11

Pilz Skandinavien K/S, dansk Filial
Smörhålevägen 3
434 42 Kungsbacka
Göteborgs stad
Sverige
VAT nummer: SE5020506183

Tipsa en kollega

0.047