23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Seminarium: HÅLLBART VÄRDESKAPANDE MED STÅL - världens mest återvunna material

Välkommen till SBI:s och Ruukkis seminarium och samtal om: stålet som hållbart och värdeskapande material på Nordbyggmässan, i Älvsjö, Stockholm den 21 mars klockan 14.00 - 16.00 p lokal K 12.

Sättet att hantera frågor som handlar om hållbar utveckling har under de senaste åren förändrats från att behandla symptom till att vara mer lösningsorienterat. Idag främjar moderna företag och stater grön ekonomisk tillväxt och effektivare användning av råvaror och resurser

De ökande energipriserna samt utvecklingen av lagstiftningen rörande energianvändning och koldioxidutsläpp speglas idag såväl inom produktutvecklingen som i råvaruproduktionen. Det är situationen som byggbranschen måste förhålla sig till. Men kan man skapa hållbarhet och ekonomiska värden genom att välja stål? Vilka är stålets fördelar som modernt byggmaterial? Vilka värden skapas av stål som bygg-material under hela dess livslängd?

Ruukki, som har en lång erfarenhet av stålbyggande har bjudit in några av sina experter för att samtala om detta.

Medverkande:
Juho Grönholm, ALA arkitekterna, prisbelönt finländsk arkitektbyrå som arbetar kreativt med stål och har samarbetat länge med Ruukki. ALA har ritat Kilden i
Kristiansand och Juho Grönholm berättar varför det behövs stål för att kunna skapa en fantastisk konsert- och teaterlokal.
Tarja Sahi-Pajunen, hållbarhetsprojekchef, berättar hur Ruukki arbetar med säkerhet och hållbarhet
Petteri Lautso, arkitekt- och hållbarhetsdirektör berättar om Ruukkis strategi för energieffektivitet och hur företaget arbetar med innovationer och nya lösningar inom området.

Samtalet leds av Johanna Parikka Altenstedt, kommunikationschef Skandinavien.
Välkomna också att beskåda våra innovationer; snövarningssystem Ruukki® smart roof, dvs smarta tak, på Nordbyggs tävlingsmonter för årets hetaste materialnyhet och våra solceller, som fungerar även på när det är molnigt, på Framtidens materialverkstad på monter C 07:38.

Rautaruukki levererar metallbaserade komponenter, system och totalkoncept för byggsektorn och verkstadsindustrin. Koncernen har ett brett produkt- och servicesortiment inom metallprodukter. Bolaget har verksamhet i ca 30 länder och ca 11 800 anställda. Omsättningen år 2011 uppgick till 2,8 miljarder euro. Aktien noteras på NASDAQ OMX Helsingfors (Rautaruukki Oyj: RTRKS). Bolaget använder sig av marknadsföringsnamnet Ruukki.

SSAB AB
BOX 70
101 21 Stockholm
Borlänge kommun
Sverige
VAT nummer: SE5560163429

Tipsa en kollega

0.031