23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Förbättrad spånkontroll vid tunga spårsvarvningsoperationer

En nyhet från Sandvik Coromant som erbjuder höga spånavverkningshastigheter i spår upp till 15 mm bredd.

Skär i CoroCut® R-storlek har nu en ny -GM-geometri för bättre spånkontroll vid tunga spårsvarvningsoperationer. Denna nyhet från experten inom skärverktyg och verktygssystem, Sandvik Coromant, är lämplig för komponenter som kamaxlar, turbinringar och skivor, axlar och valsar. Den använder ett speciellt skärförlopp som formar och smalnar av spånorna för att säkerställa att de lämnar spåret på effektivast möjliga sätt.

Effektiv spånavgång har alltid varit ett av de största problemen vid tung spårsvarvning, där det alltid är risk för spånstockning vilket kan leda till toleransproblem eller skärbrott i vissa fall. Tack vare utvecklingen av -GM-geometrin kan man nu spårsvarva djupt i operationer med kontinuerlig matning för att skapa höga spånavverkningshastigheter utan risk för skador på verktyget eller komponentytan. Bland de andra fördelarna ingår enklare programmering eftersom den förbättrade spånkontrollen gör att stopp och urspåning inte längre behövs. Dessutom medför den positiva eggen på -GM-geometrin att skäret skär lätt och smidigt vilket genererar låg fräskraft. Detta reducerar vibrationerna och kräver mindre maskineffekt.

Precis som med alla spårsvarvningsoperationer är det bäst att rikta skärvätskan direkt i spåret eftersom detta underlättar spånavgången ytterligare. En verktygshållare eller ett skärhuvud med möjlighet till invändig skärvätsketillförsel rekommenderas, medan högtryckskylning är en definitiv fördel vid spårsvarvning i duktila eller trådiga material.

Skär i CoroCut® R-storleken med -GM-geometri för tung spårsvarvning finns i bredderna 12, 12,7 och 15 mm och är tillämpliga i många olika verktygslösningar, inklusive CoroTurn® SL70.

Med en rekommenderad matningshastighet på 0,15–0,5 mm/varv ingår följande sorter bland förstahandsvalen: GC1125 för materialen inom ISO-P och ISO-N, GC1125 för ISO-M, GC4225 för ISO K och GC1105 för ISO-S.

SANDVIK Coromant Sverige AB
Box 12
164 93 Kista
Stockholms stad
Sverige
VAT nummer: SE5563507846

Tipsa en kollega

0.031