23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Ny borrteknik för kompositer

Bättre hålbearbetning av kompositmaterial med hög tolerans tack vare CoroDrill 452

Den 31 mars 2011 kommer Sandvik Coromant, specialister på skärverktyg och verktygssystem, att lansera en ny serie borr för tillverkning av nit- och bulthål i kolförstärkt plast (CFRP) och lamellmaterial av komposit/metall.

CFRP har egenskaper som ökar risken för oönskade bearbetningseffekter som delaminering, urflisning och gradbildning. CoroDrill® 452-serien har nya geometrier som minskar dessa risker och ser till att stränga krav på håltoleranser uppfylls med hög jämnhet och kvalitet.

Liksom för borr innehåller CFRP-serien brotschgeometrier och ett försänkningsverktyg med mikrostopp för fasning, medan verktyg för lamellmaterial av komposit/metall inkluderar borr, borr med styrning och brotschar.

CoroDrill 452-serien kan både användas för maskiner med fast bädd och portabla och handhållna maskiner, vilket gör den särskilt mångsidig i fabriker inom flygindustrin där portabilitet är mycket viktigt.

Sandvik Coromant
Sandvik Coromant är en världsledande leverantör av skärverktyg och verktygssystem för metallbearbetningsindustrin och finns i 130 länder. I våra 25 produktivitetscentra över hela världen utbildar vi våra kunder och vår personal inom verktygslösningar och metoder för att öka produktiviteten. Sandvik Coromant är en del av verksamhetsområdet Tooling inom Sandvikgruppen.

Mer information finns på webbplatsen www.sandvik.coromant.com.

SANDVIK Coromant Sverige AB
Box 12
164 93 Kista
Stockholms stad
Sverige
VAT nummer: SE5563507846

Tipsa en kollega

0.031