23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Pexymek i Falkenberg investerar i ergonomisk kantpress från Din Maskin!

För Peter Stenberg, delägare i företaget, är det självklart att det är så här en kantpress skall se ut!

Pexymek AB är en av Sveriges äldsta och största producenter av fäst- och elmaterial. De finns på Smedjeholmens industriområde i Falkenberg där de förfogar över 3500 kvadratmeter lager och produktionsyta i egen fastighet. Jämte försäljning av egenproducerade komponenter diskuterar Pexymek gärna alla typer av passande legouppdrag. De är mycket flexibla med en mångårig erfarenhet av legotillverkning.

Peter Stenberg, delägare i företaget, berättar:
- När beläggningen i vår hydrauliska kantpress blev för stor kände vi att det var dags att investera. Marcus Carlsnäs, säljare på Din Maskin, presenterade då Finn-Power E-Brake Ergo och vi kände direkt att det var maskinen för oss. Vi har inte ångrat vår investering en enda gång, berättar han! Våra operatörer har fått en fantastisk arbetsmiljö! E-Braken är dessutom otroligt snabb och effektiv så vi har kunnat ta in mycket mer jobb tack vare det. Jag rekommenderar den varmt, avslutar Peter.

Kantpressen som Pexymek nu har beställt är en 35 tons 1,25 meters maskin. Det som är unikt med denna är Ergo-utrustningen. Det innebär att maskinen har en öppning i stativet för en fotpedal i specialutförande. Den har även ett justerbart fotstöd samt ergonomistol och bord.

Finn-Powers E-Brake har en servoelektriskt driven pressbalk som möjliggör höga presshastigheter med en extrem noggrannhet. Den har en rörlig övre pressbalk och ett patenterat drivsystem där kraften överförs till pressbalken via rullar som är placerade längs med balken, vilket minimerar balkens återfjädring. Maskinen har linjärskalor för hög noggrannhet och låg ljudnivå under användning. Returslag utförs med säkerhetsfjädrar vilket garanterar retur av balken även vid strömavbrott. Maskinen har även en mycket låg energiförbrukning, E-Braken gör endast åt energi när pressbalken rör sig, alltså inte i stand-byläge. En sak som verkligen bör poängteras är att eftersom E-Braken inte innehåller någon hydraulik så slipper man helt ifrån oljeläckage. Man slipper även hantera filterbyten och söndriga ventiler. Maskinerna finns i tontal från 20 till 300 ton och med presslängder från 850 – 4000 mm.

För ytterligare information om Din Maskins kantpressar, kontakta en säljare på 0370-693400.

Din Maskin i Värnamo AB
Box 742, Silkesvägen 22
331 27 Värnamo
Värnamo kommun
Sverige
VAT nummer: SE5564705282

Tipsa en kollega

0.078