23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Nya spännande optioner till Fermats bordsverk.

| Medlemsnyhet | Företag Fermat Sweden AB

Fermats modell WFT 13 är ett universellt arborrverk av bordstyp, ”den har en flexibel design, en kraftfull gjuten stomme, en synnerligen kraftig spindel och en användarvänlig design” säger Jonas Lovén på Fermat Sweden AB.

Utöver normala optioner såsom spåntransportör, invändig kylning, verktygsväxlare av olika storlek och ett antal olika fräshuvuden, såväl manuella som automatiska, så kan maskinen erbjudas med automatisk palettväxling. Denna kan i hög grad anpassas till kundens behov vad gäller palettstorlek och maximal belastning.

Även ett snabblåsningssystem för kranhanterade paletter finns, ”Fermat Speed Lock är ett snabbt och effektivt system för paletternas låsning, som också ger en oöverträffad precision” –säger Jonas vidare, ”systemet ger en väsentligt högre utnyttjandegrad till en förvånansvärt låg kostnad”.

Maskinen kan också erhållas med verktygsväxlare i robotutförande. Detta innebär att upp till 495 verktyg kan få plats i magasinet. Väljer man ett mindre magasin till en början så kan detta byggas ut vid senare tillfälle.

En stor frihet finns vad gäller maskinbord, och rundbord med en maximal belastning mellan 10 och 50 ton kan väljas till maskinen.

Nya optioner:

Bord med svarvfunktion.
En option utvecklad för kunder med behov av en universell flerfunktionsmaskin, framför allt då produktivitetsvinster kan uppnås med en kombination av kraftfull fräskapacitet kombinerat med möjlighet att utföra främst utvändig karusellsvarvning i samma maskin.


Optionen inkluderar:
• Bordsdiameter 1 800 mm.
• Maximal bordsbelastning 15 000 kg.
• Maximal bordsrotation 100 rpm.
• Snabbtransport X-axel 8 000 mm/min.

Linjeborrning/lynette.
Under 2013 och 2014 har Fermat fått ett flertal förfrågningar gällande maskiner utrustade för linjeborrning. Detta har resulterat i att man utvecklat en lynette, ett främre spindelstöd, för linjeborrapplikationer, för sin maskinmodell WFC 13. Detta är ett kraftfullt bordsverk med både X och Z rörelsen i bordet, vilket gör det lämpligt som bas för denna option. Med linjeborrutrustning säkerställs att hål i t.ex. ett delat växellådshus, som samborras, får en oöverträffad parallellitet mellan hålen.

För ytterligare information kontakta Fermat Sweden AB, 042 400 20 20


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Fermat Sweden AB

Bredablicksgatan 2A
693 35 Degerfors
Sverige
Fermat Sweden AB

Bilder och video

Tipsa en kollega

0.063