23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

KUKA presenterar ny robotgeneration på Automatica 2010

På AUTOMATICA 2010 kommer KUKA Roboter GmbH att presentera en ny robotgeneration samt en ny generation av styrsystem. I montrarna 221 och 231 i A2-hallen visar KUKA hur robottekniken har blivit enklare, säkrare och energieffektivare.

KUKA presenterar en ny robotgeneration

Med den nya robotserien kommer KUKA att ha det största modellprogrammet på marknaden. Den kan användas inom flera områden och kännetecknas av sina enastående tekniska egenskaper. I den nya serien ingår modeller för hanteringsvikter mellan 90 och 300 kg. Användaren får precis den robot som applikationen kräver och slipper investera i för stora hanteringsvikter eller räckvidder.
De nya industrirobotarna är efterföljare till serie 2000 och comp-serien
– KUKA´s mest sålda och mest framgångsrika robotserier någonsin. Efter lanseringen av de nya palleteringsrobotarna och kompletteringen av svetsrobotprogrammet under 2009 kommer den nya robotplattformen att ge KUKA det mest uppdaterade produktsortimentet på marknaden.

Ny generation av styrsystem för maximal säkerhet och energieffektivitet

På AUTOMATICA presenterar KUKA den nya generationen av styrsystem som ersätter KRC 2. Den utmärker sig genom maximal säkerhet, modularitet och energieffektivitet.
När den nya PC-baserade plattformen utvecklades var områdena säkerhet och energieffektivitet högt på listan redan på ritbordet.
Eftersom den nya robotstyrningens säkerhetsfunktionen inte har några hårdvarubegränsningar kan den uppnå en säkerhetsnivå mellan människa-maskin som många inte trodde var möjlig. Dessutom öppnar den upp för nya lösningar och ger ett utökat ekonomiskt spelrum tack vare att behovet av konventionella säkerhetsåtgärder faller bort: Helt nya användningsområden inom automation blir möjliga.
Roboten och operatören kan arbeta ännu tätare och säkrare med varandra. Till exempel behöver roboten inte längre stoppas vid en områdesöverträdelse, utan den sänker sin hastighet på ett säkert sätt anpassat efter situationen. Detta reducerar stilleståndstider, tar bort cykeltidsförluster och ökar robotsystemets tillgänglighet. Extra skyddsanordningar behövs inte mer vilket gör att kostnader kan sparas.

Den nya generationen av styrenheter använder dessutom helt nya funktioner för att höja energieffektiviteten. Energiförbrukningen i standby minskas väsentligt tack vare en intelligent energihantering. En "virtuell huvudbrytare" gör att styrningens effektförbrukning minskar under produktionsfria perioder med upp till 90 % – när roboten behövs igen gör en kort uppstarttid att systemet omedelbart kan användas.

LWR 4+ – den efterföljande modellen av den känsliga lättviktsroboten

KUKA Roboter GmbH visar även den efterföljande modellen av den känsliga lättviktsroboten LWR 4+, som har utvecklats utifrån erfarenheter som samlats vid universitet, forskningsinstitut och inom produktion. Till skillnad från sin föregångare har denna robot en yttre struktur av aluminium vilket höjer dess kvalitet ytterligare och möjliggör industriell användning.
LWR 4+ har en hanteringsvikt på 7 kg. Tack vare sin inbyggda känslighet som upprätthålls av integrerade sensorer lämpar sig LWR 4+ mycket väl för både hantering och olika monteringsuppgifter. Den låga egenvikten på 16 kg gör roboten både extremt energieffektiv och flyttbar, och den kan därför användas till de mest varierande uppgifter. På AUTOMATICA visar KUKA hur LWR 4+ kan arbeta på den mobila plattformen omniRob. Kombinationen av dessa två enheter utgör ett exempel på en autonomt navigerande robot – framtidens produktionsassistent.


KUKA Nordic AB
A Odhners gata 15
421 30 Västra Frölunda
Göteborgs stad
Sverige
VAT nummer: SE5562540723

Tipsa en kollega

0.047