23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Runes Svets köper en Prima laserskärmaskin från Din Maskin!

Maskinen som Din Maskin nu har levererat till Runes Svets är en Prima Platino för plåtformat 3050x1550 mm.

Företaget drivs av Olle Ahlin och Fredrik Ahlin tillsammans med fem anställda.
Runes Svets är ett verkstadsmekaniskt företag specialiserat på tillverkning i rostfritt stål och tunnplåt, men jobbar även i många andra material. Tillverkningen består av både längre och kortare serier. Man har även resurser för att leverera rengjorda och diskade produkter avsedda för livsmedelsindustrin.

Runes Svets har ett väl utvecklat samarbete med marknadsledande underleverantörer av såväl material, tjänster och komponenter. Det borgar för en hög kvalitet och god leveranssäkerhet för slutprodukterna. I lokalerna finns en rad moderna maskiner för plåtbearbetning. CNC-styrning och motiverad personal underlättar företagets strävan mot tillverkning enligt nollfelsprincipen. Företaget har en svetslicens utfärdad av Norske Veritas.

Fredrik, som är produktionsansvarig, berättar att man märkte av en mindre nedgång i början av 2009, men redan vid halvårsskiftet började orderingången återhämta sig och idag är det fullt upp!

Det som kännetecknar Platinon är dess mycket höga dynamik. Den har en så kallad ”flygande optik” där arbetsstycket förblir stilla under hela arbetsprocessen. Den automatiska och programmerbara kontrollen av fokusläget och det snabba linsbytet gör att du lätt kan byta mellan olika material och tjocklekar utan att göra några justeringar. Strukturen på maskinen är enhetlig; alla element är inbäddade i ett enda, lättransporterat block. Maskinen är lättmanövrerad då den har full tillgänglighet på 3 sidor. Att den dessutom upptar väldigt liten golvyta är självklart ytterligare ett plus!

Runes Svets har dessutom utrustat sin maskin med:
• Växelbord som minimerar icke-produktiv tid och förbättrar maskinens produktivitet genom laddning/plundring under drift.
• Laser Piercing Monitor (LPM) som ger en kraftig reducering av cykeltiden.
• Quick Piercing smörjningsanordning som tillåter perforering med mycket hög effekt och reducerar därför tiden kraftigt. Det är den bästa lösningen för medeltjocka material.

För att provköra i en Prima Platino, kontakta Henrik Bergkvist, Din Maskin, på tel 0705-69 34 90!

Din Maskin i Värnamo AB
Box 742, Silkesvägen 22
331 27 Värnamo
Värnamo kommun
Sverige
VAT nummer: SE5564705282

Tipsa en kollega

0.062