23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Konecranes levererar ytterligare RTG-kranar till Port of Lomé i Togo

| Medlemsnyhet | Företag Konecranes AB

Konecranes har fått ytterligare en beställning av Lomé Container Terminal SA i Lomé, Togo.

I beställningen ingår 10 RTG-kranar. De beställda kranarna är identiska till de 12 som levererades under 2014 och de kommer att levereras i slutet av 2015 och under 2016. Med den här leveransen kommer Lomé Container Terminal att ha 22 Konecranes RTG-kranar i sin terminal. Beställningen bokfördes under fjärde kvartalet 2014.

“Den nya beställningen av Konecranes RTG-kranar för vår Lomé Container Terminal är en del av den andra fasen i utvecklingen av terminalen som kommer att öka terminalens kapacitet till 1 650 000 TEU”, säger Marc Desmons, Engineering Services Manager på Terminal Investment Limited (TIL) som äger Lomé Container Terminals.

“Det är mycket givande att kunna ta del av tillväxten och framgången i Lomé Container Terminal”, säger Antoine Bosquet, Konecranes Försäljningsdirektör, IMEA, Hamnkranar. “Vi kommer att göra vårt bästa för att leveransen av dessa kranar ska gå felfritt, och med den kvalitet och prestanda som TIL förväntar sig från Konecranes.”

Konecranes RTG-kranarna för Lomé är helelektriska, har 16 hjul och drivs av ett s.k. busbar-system. Kranarna kan lyfta 40 ton, de kan stapla en över sex containrar högt och sju plus lastbilsfil brett.

Kranarna utrustas med Konecranes nya förarhytt som erbjuder förbättrad ergonomi, sikt och säkerhet. De har också avancerad Konecranes teknologi såsom autostyrning som håller kranen på en förprogrammerad, rak rutt.

RTG-kranarna kommer också att utrustas med ett system för containerpositionering vilket kommer att anslutas till terminalens operativa system för att säkerställa korrekt containerpositionering i realtid och exakt lagerhållning. RTG-kranarna ska också utrustas med TRUCONNECT® fjärrövervakning, som möjliggör fjärrdiagnostik för underhållsändamål.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Konecranes AB

Kabelvägen 11
291 21 Kristianstad
Sverige
Konecranes AB

Tipsa en kollega

0.078