23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Utbildning - det satsar vi på!

Proton Technology i Bankeryd är det minsta affärsområdet i Proton Group,och skiljer sig på så sätt att det inte är ett producerande företag.

Technology är ett av ett fåtal företag i Sverige som är ackrediterade för korrosionsprovning och verifiering av ytskikt på metall, och har kunder som kommer från många olika branscher.

Det Proton Technology sysslar med är korrosionstestning, dvs man skapar verklighetsnära miljöer och påfrestningar för att se hur lång tid det egentligen tar innan fordonsdetaljen, verktyget eller möbeln börjar rosta. Självklart skiljer det väldigt mycket mellan kraven som ställs på olika produkter. En stol som ska användas inomhus behöver t.ex inte tåla lika mycket påfrestningar som en bult som ska sitta i vingfästet på ett vindkraftverk. Vilken kravnivå som gäller avgörs av det företag som säljer alternativt producerar slutprodukten, och det är viktigt för Proton Technology att alltid ligga i framkant när det gäller vilka tester som behövs och ska göras.

För att hjälpa inköpare från de olika företagen att förstå ytbehandlingens möjligheter och begränsningar startade Proton Technology för några år sedan en egen skola – Surface Academy. Göran Holmbom har lång erfarenhet som utbildare och har också sedan länge ett permanent samarbete med Jönköpings Tekniska Högskola. Kurserna på Surface Academy är öppna för alla, men det som är mest populärt är de kurser som skräddarsys för olika företag.

– Utbildningar är något som vi kommer att satsa vidare på, under 2015 kommer vi att lägga fokus på en kurs för inköpare och konstruktörer om korrosion och korrosionsskydd, berättar Göran Holmbom. Vi vet att marknaden ställer krav på ytskikten, och kunskapen hos våra kunder behöver alltid förstärkas. Utbildning är viktigt för att nå rätt mål.

Proton Finishing AB
Armaturgatan
Box 1002
331 29 Värnamo
Värnamo kommun
Sverige
VAT nummer: SE5564174539

Kontaktperson

AL
Ann-Chatrine Lundqvist
Marknadskommunikatör
ann-chatrine.lundqvist@proton.se

Tipsa en kollega

0.047