23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Litet företag - Stort miljötänk

Ny LED-belysning och solceller på taket ska göra Tekno-Detaljer AB i Järfälla till Sveriges mest miljövänliga verkstadsföretag.

Tekno-Detaljer i Järfälla ger sitt bidrag till klimatmålet* och hållbar utveckling genom installation av solpaneler och LED-armaturer i samarbete med SELGA/REXEL Energy Solutions. Installationerna genomfördes framgångsrikt efter sommaren 2014. Genom vår investering i klimateffektiv energianvändning blir Tekno-Detaljer därmed ett av mest energisnåla verkstadsföretagen i landet.

Solpanelsanläggningen, med en total yta på 950 m², är en av de större som installerats på en fastighet i Sverige. Totalt har företaget installerat 594 solpaneler av fabrikat LG MONO 295Wo Neon X samt genomfört utbyte av all lysarmatur till LED. Panelerna är plussorterade med en ungefärlig genomsnittlig effekt på 300 Wp. Förutsättningarna har varit idealiska med stort södervänt tak på egen fastighet i ett plan.

Totalt ger dessa två åtgärder en 65 % minskning av företagets årliga inköp av elenergi. Företaget går från, för verksamheten branschnormala förbrukning 400,000 KWh årligen, till nu 130,000 – 150,000 KWh externt köpt el motsvarande en minskning med ca 10,000 KWh per anställd. Omräknat i minskad CO2 –belastning** jämfört med förbränning av brunkol i Tyskland blir detta ca 300,000 kg eller 11,000 kg per anställd och år. Omställningen till LED-belysning har dessutom gett en exceptionellt bra arbets- och ljusmiljö för våra medarbetare. Tekno-Detaljers ambition är att leverera produkter och tjänster på ett så skonsamt sätt som möjligt för klimat och miljö.

Tekno-Detaljer köper sin el, nu som tidigare från Nordic Green, som till 100% levererar förnyelsebar energi (vattenkraft). Med dagens sammankopplade nät i Europa kommer företagets besparing i praktiken exporteras söderut och KWh för KWh ersätta förbränning av motsvarande mängd fossilt bränsle i form av kol i länder som Tyskland, Danmark, Polen och övriga Östeuropa. Koldioxidhalten i atmosfären har i början av 2014 passerat oroväckande 400 ppm, en ökningstakt som inte visar några tecken på att sakta in.

Baserat på bästa tekniska lösningar och know-how föll valet som leverantör på SELGA/REXEL Energy Solutions som haft totalansvar för projektet. Tekno-Detaljers arbete och bidrag för en bättre miljö är ett ständigt pågående arbete. Under våren 2014 tilldelades företaget Järfälla kommuns Miljödiplom.

Vill ni veta mer kontakta oss gärna, eller ännu bättre, nästa gång ni kommer förbi visar vi gärna upp anläggningen.

* http://www.eu-upplysningen.se/Om-EU/Vad-...

** http://de.wikipedia.org/wiki/Braunkohle

För att stödja den biologiska mångfalden har vi också inlett ett samarbete med Bee Urban och installerat en bikupa på vår tomt med 60,000 bin.

TeknoDetaljer i Järfälla AB
Saldovägen 9 B
175 62 Järfälla
Järfälla kommun
Sverige
VAT nummer: SE5562573310

Kontaktperson

Tipsa en kollega

0.047