23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Nordiska varmförzinkare på studieresa i Tyskland

| Medlemsnyhet | Företag Nordic Galvanizers

Den 22-24 september ordnade branschföreningen Nordic Galvanizers en studieresa till Bremen i Tyskland i samarbete med det tyska företaget W Pilling, som tillverkar produkter för varmförzinkningsanläggningar.

36 stycken varmförzinkare och leverantörer hade tagit tillfället i akt att titta på hur man arbetar i Tyskland, det land i Europa som är störst på varmförzinkning. Studieresan började med ett besök vid den stora förzinkningsanläggningen Zinkpower Remels. Anläggningens gryta mäter hela 15,5 meter i längd, är 2 meter bred och 3,5 meter djup. Tonnaget i anläggningen uppgår till imponerande 100 ton per dag. Zinkpower är en av världens ledande företagsgrupper när det gäller varmförzinkning, med 37 anläggningar lokaliserade i Europa, Amerika och Asien.

Dag två besökte gruppen företaget W Pilling, som tillverkar "zinkgrytor", dvs. de stora kärl som innehåller den smälta zinken på en varmförzinkningsanläggning. W Pilling är ett av de dominerande företagen när det gäller tillverkning av grytor. De har en produktionsanläggning i Riepe, cirka en timmes bussresa från Bremen, och ställde upp med en verksvisning som var mycket intressant. Grytorna tillverkas vanligtvis av 50 mm plåt, som köps in ifrån speciella stålverk som kan garantera en mycket hög kvalitet. Varje gryta är måttbeställd och tillverkad på kundorder. För att undvika skarvar i hörn och botten läggs svetsarna på ett speciellt sätt och tillsatsmaterialet som används vid svetsningen är utvecklat av W Pilling själva. Grytorna exporteras över hela världen och W Pilling är helt dominerande på flera marknader. Det var väldigt intressant att få en inblick i den här produktionen och få insikt i de krav som gäller för en produkt som ska klara att hålla flera hundra ton smält metall inom sina väggar.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Nordic Galvanizers

Danderydsvägen 146 1Trn
182 36 Danderyd
Sverige
Nordic Galvanizers

Tipsa en kollega

0.063