23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Högsta betyg för Magnelis®

| Medlemsnyhet | Företag ArcelorMittal BE Group SSC AB

– Det här har vi väntat på!

– Det här har vi väntat på! Nu har vi ett formellt godkännande på att Magnelis® klarar de allra tuffaste miljöer. Richard Ralsgård, VD för BE Groups dotterbolag AMBE, är mycket nöjd när han presenterar nyheten att Magnelis® blivit SITAC-certifierat i högsta korrosivitetsklassen, C5.

En kvalitetsgaranti
Richard Ralsgård ser vinster i många led och tror att många kunder känner som han.
– Det här öppnar för nya möjligheter. Våra kunder har nu svart på vitt att Magnelis® håller vad vi lovar, att det är rätt material för applikationer där det krävs ett högt korrosionsskydd. Certifieringen är en kvalitetsgaranti och något som de kan använda sig av i sin marknadsföring.

Enligt Richard Ralsgård fyller Magnelis ® en lucka mellan vanlig galvaniserad plåt (C2-klassad enligt SITAC), Aluzink® (C3-C4) och rostfritt. Materialets unika egenskaper i kombination med låg kostnad gör den metallbelagda tunnplåten till en stark utmanare till bland annat eftergalvaniserade eller lackerade material, och i vissa fall även till rostfritt.

Unikt skydd
Förklaringen till Magnelis® unika korrosionsskydd är tillsatsen av tre procent magnesium i ytbeläggningen. Materialet har funnits i AMBE:s sortiment i fem år. Det tillverkas från 0,45 till 6 mm tjocklek och finns även som svetsade rör och öppna profiler.

AMBE, ArcelorMittal BE Group SSC AB, är ett joint venture mellan BE Group och ArcelorMittal.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
ArcelorMittal BE Group SSC AB

Blekegatan 7
652 21 KARLSTAD
Sverige
ArcelorMittal BE Group SSC AB

Tipsa en kollega

0.078