23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

GibbsCAM integrerar Adveon™

GibbsCAM stöder ISO 13399 och integrerar Adveon™ verktygsapplikation

17 April, 2014 – Gibbs and Associates, utvecklare av GibbsCAM ® för programmering av CNC maskiner, meddelade idag att man nu samarbetar med Sandvik Coromant för att integrera verktygsbiblioteket Adveon™ i GibbsCAM. Adveon har utvecklats i enlighet med ISO 13399, som är en standard för verktygsdefinition och datautbyte. Med ISO 13399 möjliggörs kommunikation mellan olika system såsom CAD, CAM, CAE, PLM och verktygsdatabaser gällande verktygsinformation. Gibbs påbörjar marknadsföringen av Adveon omgående, och integration i GibbsCAM sker i 2015 releasen.

Adveon stöder initialt endast verktyg för fräsning, men stöd för svarvning kommer också att finnas i framtiden. GibbsCAM användare med aktivt serviceavtal får tillgång till Adveon utan extra kostnad. Gibbs demonstrerar Adveon på IMTS mässan i Chicago den 8-13 september, i monter E-3310.

Adveon för GibbsCAM ger användaren möjlighet att bygga sitt eget verktygsbibliotek baserat på användarens favoritverktyg. Adveon erbjuder stor flexibilitet vid hantering av såväl verktyg, skär och hållare, vilket i sin tur ger GibbsCAM användaren möjlighet att kollisionssimulera det kompletta verktyget med exakt rätt mått - på ett enkelt sätt. ISO 13399 verktygsdata omfattar verktyg från en mängd olika leverantörer, och användaren kan konfigurera och skapa kompletta "tool-assembly's" med hjälp av ett smidigt grafiskt användargränssnitt. Verktygsdata kan hanteras både i 2D och 3D i GibbsCAM.
“Vi applåderar Sandvik’s initiativ och ledarskap kring implementeringen av ISO 13399 i Adveon, och ser fram emot att via vårt samarbete leverera tidsbesparande lösningar till många tillverkande företag runtom i världen,” säger Robb Weinstein, Senior Vice President hos Gibbs and Associates. “Adveon och GibbsCAM matchar varandra perfekt, eftersom GibbsCAM associerar verktyg med bearbetningsprocessen så kan vi nu erbjuda både snabbare CNC programmering, men även möjlighet att hantera förändring och verifiering snabbare.”

För mer information, besök: www.fructus.se

AB Fructus Data
Storsätragränd 5a
127 39 Skärholmen
Stockholms stad
Sverige
VAT nummer: SE556011612001

Kontaktperson

Lars Skogman
Applikationsingenjör
+46 0859411634 lars.skogman@fructus.se

Tipsa en kollega

0.048