23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Tack för besöket i vår monter på MAX mässan!

På mässan visades...

GibbsCAM® 2014 - den senaste utgåvan av GibbsCAM, marknadens mest produktiva CAM program.

Bland de senaste tillskotten i GibbsCAM finns modulerna Portfräsning och Multiblade. Detta är två avancerade 5-axliga moduler som erbjuder lättanvänd programmering för rördetaljer, turbiner och impellrar. I GibbsCAM 2014 har man även förbättrat kopplingen mot Autodesk Inventor som nu har stöd för både features och anslutning direkt till Autodesk Vault – Autodesks eget PLM system. Även mot CAD programmet SpaceClaim har en ny direktkoppling tagits fram som gör det enkelt att flytta modeller till/från GibbsCAM.

Livekörning i 5 olika maskiner...
Vi samkörde med våra maskinpartners Stenbergs, Ravema och MaskinFransson och visade ett flertal olika typer av CAM programmeringar i olika typer av maskiner, allt från 2D dynamisk fräsning i 3-axlig fräs upp till simultan 5axlig fräsning i flerspindlig svarv. GibbsCAM’s 5-axliga Portfräsning demonstrerades live på mässan i en Mazak Integrex maskin vilket väckte stort intresse.

ToolManager® 2014 – TDM system
Vår egenutvecklade verktygs- och fixturdatabas ToolManager har vidareutvecklats och finns nu i såväl fristående version, och som integrerad version för GibbsCAM användare. Ordning och reda bland verktyg och fixturer med ToolManager, verkstadens ordningsman!

Radius® Fixtursystem
Vi visade upp flexibel och CADCAM anpassad fixturering från Svenska Radius.
Radius erbjuder ett helt nytt sätt att lösa uppspänning på, genom att arbeta i både hårda och mjuka backar. Produkten använder sig av så kallad Symrax Teknologi som innebär att backarna kan roteras 180 grader och vid återmontering av backar uppnås hög repeterbarhet på +/- 0.02mm. Systemet är särskilt lämpat för de som programmerar i ett CAM program. Idealiskt fixtursystem för knepiga detaljformer och 2:a tempo bearbetningar.

RopeCAM® för programmering av specialgängor
RopeCAM är en billig och lättanvänd lösning för programmering av rundgängor, buttress- och trapetsgängor. Med RopeCAM kan du använda vanliga svarv- och stickstål, i motsats till vanlig gängning med normala gängskär.

Eureka® Robotfräsning & Maskinsimulering
Nu kan du använda ett vanligt CAM system även för programmering av industrirobotar, med Eureka’s lättanvända ”RobotMilling” lösning. Används med fördel för exvis gradning, loss-skärning, formfräsning i 3D och 5axlig bearbetning. För den som önskar verifiera sina NC-program (G-kods-simulering) erbjuder Eureka en avancerad ”MachineSimulator” lösning. Den är kapabel att tolka all tänkbar G-kod från alla ledande styrsystem såsom, Okuma, Traub, Siemens, Heidenhain, Fanuc mfl.

AB Fructus Data
Storsätragränd 5a
127 39 Skärholmen
Stockholms stad
Sverige
VAT nummer: SE556011612001

Kontaktperson

Lars Skogman
Applikationsingenjör
+46 0859411634 lars.skogman@fructus.se

Tipsa en kollega

0.031