23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

5 trender inom fordonsindustrin

Fordonsindustrin kommer att vara aluminium bolagens största marknad under de närmaste åren, enligt Christian Wellner, vd för den tyska aluminiumorganisationen GDA. Shapes frågade honom var de största möjligheterna och utmaningarna finns.

MILJÖMÄSSIGA FÖRDELAR
”Biltillverkarna står under ständig press att minska bränsleförbrukningen och därmed också koldioxidutsläppen. Lättare fordon och konstruktioner har en tydlig koppling till användning av aluminium.”

ÖKAD EFTERFRÅGAN
”Aluminium kan användas till nästan alla bilkomponenter. Vi förväntar oss en ökad efterfrågan framför allt när det gäller strängpressade eller bearbetade komponenter och halvfabrikat till karossdelar, drivenheter och passagerarutrymmen. Aluminium är ett attraktivt material, eftersom det kan bearbetas på så många olika sätt och användas i så många olika processer.”

GLOBAL NÄRVARO
”Biltillverkarna är globala aktörer som vill kunna dra nytta av fördelarna med aluminium. Därför bör aluminiumbolagen ingå joint venture-avtal och samarbeten med olika biltillverkare, för att på så sätt kunna ta del av tillväxten på den globala marknaden.”

TEKNISK INNOVATION
”Innovation är vår livförsäkring. I många forskningsprojekt försöker man hitta nya sätt att foga samman aluminiumkomponenter med varandra eller med andra material med hjälp av bindemedel eller lasersvetsning. Ett annat fokusområde är aluminiumskruvar.”

FORTSATTA UTMANINGAR
”Biljättarna strävar efter att utveckla nya kombinationer av material – inte bara aluminium, utan även lättare stålsorter och kolfi berförstärkt plast. Vi försöker hela tiden vara nyskapande och optimera våra material och processer för att säkerställa att aluminium är och förblir kundernas förstahandsval.”

Hydro Extrusion Sweden AB
Metallvägen
574 81 VETLANDA
Vetlanda kommun
Sverige
VAT nummer: SE5563667483

Tipsa en kollega

0.047