23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Inspirerande vinnare

SEX ALUMINIUMPROJEKT uppmärksammades vid arkitekturfestivalen WAF (World Architecture Festival) i Singapore förra året.

WAF, som är världens största arkitekturfestival, pågick mellan den 2 och 4 oktober 2012. Priser delades ut till projekt i 30 olika kategorier, till exempel kontor, religiösa byggnader, bostäder, skolor och shoppingcentra. Både befi ntliga och framtida ariktekturprojekt fanns med bland de nominerade bidragen.

Första pris i kategorin ”Framtida experimentella projekt” gick till White Collar Factory i London, Storbritannien. Dennaspektakulära byggnad kommer snart att resa sig 16 våningar över marken på Old Street Yard i det framväxande Londonkvarteret Tech City Quarter. Det är en kontorsbyggnad med en fl erplanslösning som för tankarna till en fabrikslokal.

WHITE COLLAR FACTORY har en väl genomtänkt arkitektur som syftar till att öka energieffektiviteten och minska koldioxidutsläppen. Exteriören består av glaspartier varvat med anodiserade aluminiumpaneler försedda med stora stansade hål – inspirerat av Jean Prouvés system för monteringsfärdiga byggnader, Maison Tropicale, från 1950-talet. Panelerna bidrar dessutom till att reglera värmeupptagningen. Den södra fasaden får fler fasta partier och den norra fasaden enbart glaspartier.

Andra aluminiumprojekt som tilldelades priser under arkitekturfestivalen var: A Simple Factory Building i Singapore; ombyggnaden av Palais Rasumofsky i Österrike; Statoils nya region- och
huvudkontor i Norge; akvariet Den Blå Planet i Köpenhamn och shoppingcentret Emporia i Malmö.

Hydro Extrusion Sweden AB
Metallvägen
574 81 VETLANDA
Vetlanda kommun
Sverige
VAT nummer: SE5563667483

Tipsa en kollega

0.062