23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Lysande utsikter

FÖRBRUKNINGEN AV STRÄNGPRESSAT alumnium i Brasilien har ökat med cirka 7,5 procent jämfört med föregående år, vilket delvis beror på alla byggprojekt inför fotbolls-VM 2014 och OS 2016.

Den brasilianska aluminiumorganisationen ABAL räknar med en förbrukning på totalt
366 000 ton under 2013.

Byggsektorn står för över hälften av efterfrågan, framför allt vad gäller aluminiumramar, och Ayrton Filletti, teknisk direktör på ABAL, tror att denna sektor kommer att fortsätta driva på aluminiumförbrukningen under de närmaste åren. Han säger att tillväxten i många fall har en direkt koppling till VM och OS, i och med alla byggprojekt som just nu genomförs på arenor och fygplatser runt om i landet.

– På medellång till lång sikt kommer de allt högre kraven på kvalitet, termisk och akustisk komfort samt prestandanivå med största sannolikhet att bidra till en ökad förbrukning av strängpressade produkter inom byggbranschen, säger Ayrton Filletti. Han säger att det finns en stor tillväxtpotential i Brasilien även på övriga marknader, främst inom transportsektorn, som står för 15 procent av efterfrågan på strängpressade produkter.

ABAL FÖRUTSPÅR EN fortsatt hög efterfrågan på aluminiumprofiler inom transportsektorn, med tanke på fordonstillverkarnas strävan efter att göra karosserna lättare. Den här trenden förstärks ytterligare av miljömässiga krav, exempelvis minskad bränslekonsumtion, enligt Ayrton Filletti.

– Vi ser också stora möjligheter för strängpressat aluminium när det gäller persontransporter,
som tåg och tunnelbana. Även inom sjöfart och off-shoreindustri kommer vi inom de närmaste åren med största sannolikhet att få se en ökad användning av strängpressat aluminium, säger han.

Förbrukningen av strängpressat aluminium per invånare i Brasilien ligger på strax under två kilo om året, vilket är ungefär hälften av vad som förbrukas i ekonomiskt mer utvecklade länder.

– Även om förbrukningen ökar sakta men säkert, räknar vi inte med några större förändringar för Brasiliens del under de närmaste åren, säger Ayrton Filletti.

– DEN STÖRSTA UTMANINGEN är att se till att fl er potentiella kunder får upp ögonen för strängpressade aluminiumprodukter. Det fi nns inte särskilt mycket litteratur om själva strängpressningsprocessen och många beställare och tillverkare är för dåligt insatta i vilka
fördelar och egenskaper aluminiumprofi ler har att erbjuda, säger Ayrton Fillietti.

Han berättar att ABAL tillsammans med olika brasilianska strängpressningsföretag nu satsar på att öka medvetenheten om aluminium, bland annat genom informationskampanjer riktade till teknik- och arkitektstudenter samt fackfolk.

Hydro Extrusion Sweden AB
Metallvägen
574 81 VETLANDA
Vetlanda kommun
Sverige
VAT nummer: SE5563667483

Tipsa en kollega

0.047