23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Full spårbarhet – en självklarhet hos Dacapo sedan 2003

Hos Dacapo är full spårbarhet inte någon nyhet. Redan från starten 2003 har det varit ett krav från oss till våra leverantörer...

... att det rostfria stålet skulle kunna spåras hela vägen från start. Att kunna ge den säkerheten till våra kunder har alltid varit viktigt för oss.

Hur kan Dacapo garantera full spårbarhet?
Hos verken får allt stål ett chargenummer som sätts på det certifikat som följer med stålet till vårt lager, där det får ett unikt buntnummer, ett så kallat, dop-attest. Då det inte är tillräckligt att härleda materialet utifrån enbart chargenumret, då en smälta vanligtvis utgör 30 ton, som rent teoretiskt kan bli både plåt, rör och rördelar.

Därför ger vi även stålet ett buntnummer. Det är detta buntnummer som garanterar att vi kan spåra materialet ända fram till kunden. Vårt IT-system kan garantera, om olyckan mot förmodan är framme, att vi enkelt hittar tillbaka till den referens som finns tillgänglig hos producenten.

Glömt att beställa certifikat?
Certifikathantering är standard hos Dacapo.
Hos Dacapo vi har alltid haft full spårbarhet och info om vilket bunt vi har expedierat från.
Det går därför – faktiskt 10 år tillbaka i tiden – ta fram certifikat på material som är köpt hos oss.

Krav enligt lag – Dacapo låg före lagen
Som vi tidigare nämnt införde Dacapo redan 2003 full spårbarhet och först åtta år senare, 2011, införde den danska Folketinget lag nr. 820 den 01/07/2011 som skall garantera full spårbarhet på material som används i livsmedelsindustrin. Hos Dacapo gäller denna säkerhet på full spårbarhet alla rostfria stålprodukter och inte enbart de som används till livsmedel. Vi ser ingen anledning att utesluta någon produktgrupp.

Hämta certifikat på vår hemsida
Som en service erbjuder vi våra kunder möjligheten att beställa certifikat på vår hemsida och kort därefter mottaga dessa på mail. Man behöver alltså inte först kontakta vår försäljningsavdelningen för att få materialets certifikat. Beställs certifikatet tillsammans med materialet kan certifikatet erhållas automatiskt tillsammans med följesedeln på mail, så snart materialet är expedierat.

Dacapo Stainless AB
Hanögatan 11
211 24 MALMÖ
Malmö stad
Sverige
VAT nummer: SE5566760301

Tipsa en kollega

0.047