23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Ny GibbsCAM modul lanserad - 5Axis PortMilling

Förenklar bearbetning av kanaler, topplocksportar, rör och liknande geometrier

Gibbs and Associates , utvecklare av GibbsCAM ® programvara för programmering av CNC-maskiner, har lanserat en ny modul för GibbsCAM kallad ”5axis PortMilling”.

Den nya mjukvaran erbjuder ett specialiserat gränssnitt som är optimerat för bearbetning av rörformade kanaler som ändrar form och krökning från ena änden till den andra . Modulen kompletterar GibbsCAM’s befintliga 5-Axis modul och möjliggör väsentligt enklare och snabbare programmering av portliknande öppningar. Det komprimerade användargränssnittet förenklar handhavandet och skapandet av optimerade verktygsbanor med hög precision och hög ytfinhet. Teknologin är eftersökt bl.a inom motorsport-industrin där man eftersöker att skapa optimala kanalflöden i insugs och avgaskanaler, samt att genom att nyttja CNC tekniken kunna reproducera samma flöde vid tillverkning av flera likadana motorer.

Finesser i GibbsCAM PortMilling
Programmet kan automatiskt identifiera ”ryggradskurvan” i kanalen, vilket krävs för att optimerad verktygsbana skall kunna skapas, utan kollisioner. Att manuellt behöva skapa centrumkurvan i en komplex kanal kan vara mycket tidsödande. Ryggradskurvan styr dels bearbetningen, dels styr den in- och utgångsrörelserna så att dessa inte orsakar kollisioner. Bearbetningsstrategierna i mPortMilling modulen inkluderar grovbearbetning , restfräsning, fräsning i spiral och fräsning längsmed. För att ge maximal stabilitet nyttjar 5axis PortMilling både 3- och 5-axlig teknik. Dvs, den bearbetar 3-axligt så långt det är möjligt, och når åtkomst så kräver skiftar den automatiskt till 5-axlig verktygsbana. Verktygets lutning (tilt) beräknas automatiskt, programmeraren behöver inte skapa hjälpkurvor eller ytor för att skapa en mjuk och jämn verktygsbana. Man kan välja att köra kanalen från båda håll i en enda operation, eller att dela körningen från ett håll i taget. Förutom att underlätta och snabba upp programmeringen genererar GibbsCAM PortMilling verktygsbanor med högre precision som är både mjukare och effektivare vilket resulterar i högre produktkvalitet på kortare tid.

för mer info besök www.fructus.se

AB Fructus Data
Storsätragränd 5a
127 39 Skärholmen
Stockholms stad
Sverige
VAT nummer: SE556011612001

Kontaktperson

Lars Skogman
Applikationsingenjör
+46 0859411634 lars.skogman@fructus.se

Tipsa en kollega

0.047