23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Genombrott för Konecranes containerhanteringskranar inom sophantering

| Medlemsnyhet | Företag Konecranes AB

Konecranes har lyckats ta sig in på ett nytt område efter att ha fått en beställning på containerhanteringskranar för användning inom sophantering i New York, USA.

Beställningen erhölls i september 2013 av New York Container Terminal (NYCT). I beställningen ingår två RTG-kranar och två RMG-kranar. Kranarna kommer att användas till att flytta containrar fyllda med hushållsavfall från New York City. Kranarna levereras i slutet av 2014 till NYCTs terminal på Staten Island. Beställningens värde offentliggörs inte.

Kranköpet är en del av New York Citys sophanteringssystem. Stadens avfall packas i speciellt utformade containers och transporteras över Hudson floden på en pråm till NYCTs terminal på Staten Island. De nya Konecranes RMG-kranarna lossar och lastar de förseglade containrarna från pråmen till terminalen, var RTG-kranarna lastar dem på tåg. Containrarna transporteras sedan till vissa sopförbränningsanläggningar.

“Det här är en mycket spännande beställning för oss, ett genombrott faktiskt, och den kommer att öppna dörrarna till ett nytt affärssegment för våra containerhanteringskranar”, säger Jussi Suhonen, Konecranes försäljningsdirektör, Hamnkranar, i regionen Amerika.

I kranarna, som speciellt utformats för tung drift och har en lyftkapacitet på 50 ton, ingår avancerade egenskaper såsom Konecranes Active Load Control systemet, vilket förbättrar säkerheten och höjer produktiviteten i terminalen.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Konecranes AB

Kabelvägen 11
291 21 Kristianstad
Sverige
Konecranes AB

Tipsa en kollega

0.141