23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Pressinformation

| Medlemsnyhet | Företag Press Kogyo Sweden AB

STORORDER - HALV MILJARD TILL SMÅLÄNDSK VERKSTADSINDUSTRI

I hård internationell konkurrens har verkstadsindustrin i Småland blivit vinnarna i en mycket stor affärsuppgörelse till en komponenttillverkare inom fordonsindustrin i Europa, värd 550 miljoner kronor. Det säkrar jobben på Axipto AB i Nybro med 100 anställda och Press Kogyo Sweden AB i Oskarshamn med 150 anställda, men betyder också nyanställningar framöver.

Det känns helt magnifikt och visar på att vi är konkurrenskraftiga internationellt inom verkstadsindustrin i Sverige. Det behövs sådana här ljusglimtar inom svenskt näringsliv och att det finns möjligheter att ta större affärer. Samtidigt öppnar detta upp möjligheter till nya order och att vi kommer ut i Europa, säger Bert Ovesson, koncernchef inom Nossevo Industries där Axipto ingår som ett av flera företag.

Alla affärskontrakt är undertecknade och det är de båda företagens i särklass största order någonsin. Nu görs investeringar för mer än 150 miljoner kronor vid de båda fabrikerna i Småland, både i lokaler och högautomatiserad maskinutrustning.

Detta är ett spännande samarbetsprojekt där vi samlar all vår kompetens i de två företagen. Att vi jobbar ihop gör att vi vinner den här stora affären. För oss i Oskarshamn är detta en helt unik tillverkningsprocess som utvecklats. För att kunna tillverka denna produkt på ett kostnadseffektivt sätt så har vi fått anstränga oss till det yttersta. Ordern leder också till nyanställningar längre fram, säger vd Peter Sandström på Press Kogyo Sweden AB, som i år beräknas omsätta 300 miljoner kronor.

Vi är duktiga teknikmässigt internationellt och därför har vi fått ordern efter ett och ett halvt års förarbete. Produkten vi ska tillverka har mycket hårda toleranskrav. Den blir lite mer arbetsintensiv och kräver något mer bemanning. I princip fyller vi nu den nya hallen som byggdes i fjol. Hur många vi behöver nyanställa framöver är för tidigt att ange, men det behövs förstärkning, säger vd Emanuel Svensson på Axipto AB i Nybro med 300 miljoner kronor i årsomsättning.

På verkstäderna i Oskarshamn står företaget för komponentens råmaterial, laserskärning, stansning, riktning och slipning. I Nybro sker sedan all avslutande bearbetning och vidareförädling i ett flertal moment till den färdiga produkten som ingår i motorer. Kunden är en världsomspännande komponenttillverkare med flera tusen anställda.

Produktens prototyper är klara sedan tidigare och mindre serier har börjat levereras. Företagen räknar med att vara uppe i full volym med leveranser kring årsskiftet när all ny högautomatiserad maskinutrustning är på plats vid verkstäderna.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Press Kogyo Sweden AB

Box 704
572 20 Oskarshamn
Sverige
Press Kogyo Sweden AB

Tipsa en kollega

0.078