23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Metalcolour köper DAMPA

Metalcolour A/S har den 25 maj 2012 övertagit DAMPA ApS. i Tommerup från den amerikanska koncernen Chicago Metallic.

DAMPA, som 2011 hade en omsättning på ca 80 MDKK med drygt 75 anställda är en ledande producent av innertakssystem av metall till såväl marin- som byggindustrin.
DAMPAS historia kan dateras tillbaka till 1950-talet, när företaget uppfann konceptet med ljuddämpande perforerade innertakspaneler som lanserades under det ursprungliga namnet ”DÆMPA”. Senare utvidgade företaget konceptet till de flesta delar av världen, där det nuvarande namnet DAMPA har blivit synonymt för dessa innertakssystem.
Koncernen Metalcolour A/S med omkring 60 medarbetare har en omsättning på ca 170 MDKK i verksamhetens fabriker i Nykøbing Falster, Danmark och i Ronneby, Sverige. Här produceras lackerad och folielaminerad tunnplåt av både stål och aluminium till en lång rad produkter, t.ex. till fartygs- och byggpaneler, vitvaror och fordon.
Metalcolour har ett antal år varit DAMPAS huvudleverantör av färgbelagt stål och aluminium. Genom en tätare integration mellan de två verksamheterna förväntas väsentliga besparingar samt bättre möjligheter för effektiv lansering av en rad nya produktkoncept på marknaden.
Nuvarande logistikchef hos DAMPA, Michael Nykjær, utnämns i förbindelse med övertagandet till platschef, medan styrelseordföranden i Metalcolour A/S, Henrik Kaa Andersen, blir verkställande direktör. Efter en kort övergångsperiod kommer Michael Nykjær att överta denna ställning.

Metalcolour Sverige AB
Box 510
Emaljervägen 7
372 25 Ronneby
Ronneby kommun
Sverige
VAT nummer: SE556347756001

Kontaktperson

Tipsa en kollega

0.047