23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Större lastkapacitet med höghållfast stål från Tibnor

Lägre vikt och högre slitstyrka är några av argumenten för FJ Lastvagnar AB:s nya tipper som presenteras på Elmia Lastbil den 22-25 augusti.

Förklaringen till de förbättrade egenskaperna är att tippern tillverkats i höghållfast stål. Resultatet är bland annat effektivare och mer lönsamma transporter.

Viktminskning är ungefär 200 kg, vilket ger tydlig effekt på transportekonomin under en arbetsdag.

– Eftersom det blir ett antal körningar under en dag blir effekten tydlig på totalekonomin, förklarar Fredrik Johansson, VD på FJ Lastvagnar AB. När lastbilen väger mindre kan nyttolasten öka. Vinsten kan räknas hem både i kronor och tidsbesparing.

Viktbesparingen har uppnåtts genom att flakets botten och sidor tillverkats av SSABs slitstål Hardox 450 och ramen tillverkats av SSABs konstruktionsstål Domex 700. FJ Lastvagnar har effektiviserat sin produktion genom att flakets olika delar levereras i färdigt skick, skurna och bockade till företaget. De färdiga flakdelarna svetsas samman på plats.

– Det är ett led i arbetet att öka vår service och förenkla för våra kunder, berättar Patric Lidström, ansvarig för försäljningen i Sverige på SSAB. Vi marknadsför det här erbjudandet under namnet SSAB Shape och det sker i samarbete med Tibnor, som är en ledande ståldistributör i Norden. Det här ger fler företag möjlighet att dra nytta av de höghållfasta stålens möjligheter och fördelarna med att som kund själv inte behöva göra hela bearbetningen.

Den nya tippern, FJ Scandinavian Tipper, är utvecklad och konstruerad av FJ Lastvagnar som ingår i FJ Group. Företaget har utvecklat två olika modeller av tippern för den skandinaviska marknaden.

Tibnor AB
Sundbybergsvägen 1,
Box 600
169 26 SOLNA
Solna stad
Sverige
VAT nummer: SE5560044447

Tipsa en kollega

0.047