23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Stort intresse för Magnelis®!

| Medlemsnyhet | Företag ArcelorMittal BE Group SSC AB

Sedan snart två år tillbaks marknadsför och lagerhåller ArcelorMittal BE Group SSC i Karlstad Magnelis®, ett metallbelagt material framtaget för att maximera korrosionsmotståndet till låg kostnad.

Dessa egenskaper har väckt stor uppmärksamhet och intresse hos kunderna. För att möta en växande efterfrågan utökas nu produktionen hos ArcelorMittal och programmet breddas med tjockare material upp till fyra millimeter.

Det som ger Magnelis® dess extremt korrosionsskyddande egenskaper är stålets ytbeläggning, ett metallskikt med 3 procent magnesium, 3,5 procent aluminium och resten zink. Just 3 procent magnesium, varken mer eller mindre, innebär utmärkt korrosionsmotstånd jämfört med såväl vanlig varmförzinkad plåt som andra varianter av belagd plåt med lägre magnesiumhalter. Magnelis® har upp till tio gånger bättre korrosionsmotstånd än varmförzinkat stål.

Fyller en lucka
Många av våra kunder har redan konstaterat att Magnelis® är ett oslagbart alternativ i svåra miljöer där vanliga metallbelagda material helt enkelt inte räcker till. Magnelis® fyller en lucka på marknaden mellan rostfritt och varmförzinkat och är överlägset andra metallbelagda material i miljöer som är starkt alkaliska eller innehåller klorid och ammoniak. Goda tillämpningsexempel är slakterier, fiskfabriker, växthus och djurstallar samt swimmingpooler och simhallar.

Magnelis® är i högsta grad även lämpligt för applikationer utomhus som t.ex el- och apparatskåp, staketstolpar, vägbarriärer, lyktstolpar samt för produkter i svåra marina miljöer upp till C5-klass. Materialet kan i många fall, med fördel, ersätta eftergalvaniserade detaljer.

Självläker kanter
En av Magnelis® stora fördelar är dess förmåga att självläka klippta
och perforerade kanter. Materialet lämpar sig utmärkt för formning och bockning och kan, för optimala egenskaper, beställas i flera olika stålsorter, från DX51D upp till HX420LAD. Svetsbarheten är jämförbar med vanlig varmgalvaniserad plåt och även mindre punktsvetsar kan självläka.

Finns det då inga nackdelar? En möjlig invändning kan vara att Magnelis® yta med tiden mörknar och mattas något och att den inte är lika blank som till exempel Aluzinc®. Magnelis® kan målas på samma sätt som andra metallbelagda stål.

Magnelisprogrammet hos ArcelorMittal BE Group SSC har breddats i takt med att efterfrågan ökat och från vårt lager i Karlstad erbjuds idag materialet i tjocklekar från 0,45 mm upp till 3 mm. Innan 2012 års utgång kommer ArcelorMittals stålverk att kunna producera tjocklekar upp till 4 mm.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
ArcelorMittal BE Group SSC AB

Blekegatan 7
652 21 KARLSTAD
Sverige
ArcelorMittal BE Group SSC AB

Bilder och video

Tipsa en kollega

0.047