23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Mer än 40 års branscherfarenhet

1981 går startskottet för Industrilås verksamhet i Nässjö då Klaus Mölzer bestämmer sig för att satsa på sin dröm. Nu, 42 år senare driver sonen Fredrik Mölzer drömmen vidare och Industrilås fortsätter expandera, lokalt och globalt.

Kreativiteten bär frukt
Ända sedan starten 1981 har Industrilås drivkraft grundat sig i att skapa innovativa produkter och system som löser kundernas utmaningar och problem. Själva skapandeprocessen består av två områden: designa och utveckla standardprodukter och tillverka produkter till specifika kundprojekt. Genom att vara kreativa, tänka lite på tvären och vara lösningsorienterade har vi hjälpt många kunder under våra 42 år i branschen.

2020 blev vi certifierade enligt IATF:s kvalitetsledningssystem - IATF 16949:2016 vilket innebär att vi uppfyller alla krav som fordonsindustrin ställer på sina leverantörer. Certifieringen är ett bevis på att vårt sätt att arbeta och våra lösningar lever upp till de höga kraven som industrin har.  

Marknadsledande lösningar
Industrilås har flera produktsystem som riktar sig till olika branscher. Industrilas Vector™ är en banbrytande familj som står för hög innovationskraft och design. Här finns bland annat tre generationers T-handtag, ett komplett Rotary-system, draghandtag, vajrar och stänger. För 22 år sedan var Bengt-Åke Alfredsson, chefskonstruktör på Industrilås, med och tog fram de första produkterna genom att göra det han gör bäst: lösa kundens problem.

—Vector T-handtag började som ett rent kundprojekt. Vi blev kontaktade av ett företag som inte var nöjda med sin befintliga produkt. Det var klumpigt, tråkigt och såg ut som det var gjort på 1950-talet. Vårt uppdrag var att göra det mer modernt och vi gjorde tre saker. Vi förbättrade funktionaliteten, vi uppdaterade tekniken genom att göra handtagen i plast istället för i rostfritt stål, och vi snyggade till designen genom att runda av formerna. Kunden blev stormförtjust och Vector T1 var därmed född, berättar Bengt-Åke.

Magnus Pettersson, konstruktör på Industrilås, har sett Vector-familjen växa fram och anser att Industrilås ligger i framkant när det kommer till innovation och funktionalitet.

—T-handtagen togs fram för att sitta på en diselgenerator inomhus men idag finns de överallt. Främst i utemiljöer på allt från verktygslådor till elskåp och tunga fordon. Alla versioner är utvecklade för att klara av tuffa miljöer och väderförhållanden. Och eftersom de klarar alla certifieringar och standarder har de blivit en go-to produkt för en bred marknad. Att ett kundprojekt ledde till en hel produktfamilj är riktigt häftigt. Det var verkligen en fantastisk innovation, säger Magnus.

Likt Vector togs Industrilas Klima-flex™ fram genom kundprojekt tillsammans med några av världens främsta ventilationsföretag. Klima-flex består av flera system där kunden själv väljer ut de komponenter som passar deras behov. Systemet är idag ledande inom ventilationsbranschen.

När orkanen Katrina 2005 slog ut mobilnät i stora delar av USA, såg Industrilås stor potential till förbättring av lösningar för telekom- och elcentraler. Där och då föddes Industrilas Vision™, som idag är en familj med mängder av låssystem för IT-, telekom- och kraftförsörjningsbranscherna.

Global expansion
Under åren har Industrilås expanderat både i Nässjö och runt om i världen. Under 2005–2006 etablerade vi produktionsfaciliteter i Mexiko och Sri Lanka som idag är otroligt viktiga för produktion och leverans i respektive region. Vi har även startat dotterbolag och kontor i bland annat USA, Brasilien, Sydafrika, Kina, Tyskland och Frankrike. Att vara lokalt representerade och närvarande för våra kunder har alltid varit en prioritet och det kommer det fortsätta vara. Nu ser vi fram emot vad de nästa 40 åren för med sig!

Industrilås i Nässjö AB
Box 214
571 23 Nässjö
Nässjö kommun
Sverige
VAT nummer: SE5561397372

Tipsa en kollega

0.078