23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Ny styrelseordförande lyfter R-man

| Medlemsnyhet | Företag R-man i Värnamo AB

Saab Automobiles tidigare koncernchef Jan Åke Jonsson har tillträtt som styrelseordförande i Polstiernan Industri AB, koncernen bakom R-man i Värnamo.

Ett lyft för verksamheten, menar R-mans VD Bengt Svensson:

- Målsättningen för oss är nu att under en femårsperiod jobba för att dubbla omsättningen, och detta ska ske både genom våra befintliga kunder och genom att nå ut till nya kundgrupper.

Ledande system- och underleverantör

Fredrik Lindgren, styrelseledamot i Polstiernan Industri AB menar att Jan Åke Jonssons tillträde stärker koncernens position som ledande system- och underleverantör.

- Jan Åke har en omfattande kompetens och erfarenhet framförallt från bilindustrin som kommer att vara mycket värdefull i arbetet med att ytterligare utveckla Polstiernankoncernen. Han har lång också erfarenhet som företagsledare samt djup och bred kompetens inom utveckling, produktion, försäljning och marknadsföring, säger Fredrik Lindgren.

Kraftig omsättningsökning under 2011

R-man som erbjuder tjänster inom rörbockning och svetsning kan se tillbaka på ett positivt 2011.

- Det har varit ett mycket bra år ordermässigt när vi tog hem många nya affärer, bland annat med Scania och Volvo CE, säger Bengt Svensson.

Omsättningsökningen från 76 (2010) till 99 (2011) mkr är ett kvitto på framgången, likaså att man gått upp till 60 anställda.

Investerat i ny svetsrobot

- Vi har haft fullt upp, det första halvåret handlade mycket om att bara hinna med. Under 2011 har vi också investerat i ytterligare en ny svetsrobot för att klara Volvo CE:s stora detaljer, säger Bengt Svensson.

Under hösten vek de stora lastbilstillverkarna ner sina prognoser en smula.

- Men för oss betyder det bara att vi har kommit ner i normal takt. Läget känns stabilt och positivt, säger Bengt Svensson.

Text: Gabriella Mellergårdh/GnosjoRegion.se


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
R-man i Värnamo AB

Expovägen 18
331 42 VÄRNAMO
Sverige
R-man i Värnamo AB

Bilder och video

Tipsa en kollega

0.063