23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Mission Completed!

En storskalig 3D-vattenskärningsmaskin till Radius Aerospace i USA.

 

Elizabeth Robison, projektledare på Radius Aerospace, trotsade den snörika vintern och reste från Hot Springs, Arkansas USA, till Ronneby, Sverige med ett uppdrag – att övervaka Factory Acceptance Test.

-          Alla våra maskinbeställningar baseras på specifika kundkrav och testning före leverans är nyckeln till att säkerställa kundnöjdhet", berättar Christian Svensson, US Sales Manager på Water Jet Sweden.  

Radius Aerospace tillverkar en bred portfölj av flygplans- och flygstrukturer, komponenter, underenheter och system. Företaget fokuserar på kärntjänster som formning, svetsning, limning, bearbetning och montering.

Radius Aerospace har under många år använt vattenskärning i sin anläggning, har god erfarenhet av tekniken och förbättrar kontinuerligt sina produktionsprocesser. I början av 2022 undersökte bolaget undersökte nya användningsområden för vattenskärning och kontaktade Water Jet Sweden. En dialog inleddes om hur man optimerar en maskinkonstruktion för att på bästa sätt stödja deras idéer, baserat på FiveX – ett unikt 3D-vattenskärningssystem från Water Jet Sweden.  

-          Eftersom båda parter har kompletterande kompetensområde är specifikationen av en sådan här maskin alltid en gemensam insats, berättar Christian Svensson, US Sales Manager på Water Jet Sweden.

När det gäller en FiveX-maskin är både måtten, funktioner och fixturer anpassade för att stödja kundens applikation och användningsområde. Innan sommaren var man överens om hur maskinen skulle utformas och en beställning kunde läggas. I december var den nya maskinen klar för leverans och det var dags för en grundlig tvådagars FAT (Factory Acceptance Test).

-          Det är viktigt för oss att möta kundernas förväntningar. Det ska inte vara några problem eller frågor kvar när maskinen lämnar vår produktionshall, säger Christian Svensson. Att säkerställa maskinens prestanda före leverans är normalprocedur för oss.

FAT:n var framgångsrik och i början av 2023 installeras den nya maskinen på Radius Aerospace huvudanläggning i Arkansas, USA.  

-          På Radius Aerospace webbplats kan du läsa "Vi är dedikerade och fokuserade på att tillhandahålla tillverkningsprodukter av högsta kvalitet med bästa kundservice samtidigt som vi levererar det högsta värdet". Vi tror att den nya maskinen kan hjälpa Radius Aerospace att uppnå sin ambition", sammanfattar Christian Svensson.

 

 

Water Jet Sweden AB
Teknikvägen 4
372 38 Ronneby
Ronneby kommun
Sverige
VAT nummer: SE5565169066

Kontaktperson

KW

Tipsa en kollega

0.047