23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

BIA - Fallstudie

Hur Hexagons CADWorx®- och analyslösningar hjälpte BIA att effektivisera sin designprocess?

Biomass Industries Associates (BIA) är ett tunisiskt företag som specialiserar sig på livsmedels- och biomassaindustrin, med fokus på sockerindustrin.  
  
"Att bygga stora sockerraffinaderier innebär en hög grad av arbetskomplexitet. Etablerade arbetsmetoder kräver att vår personal följer varje steg manuellt, vilket tar tid och ökar kostnaderna. Vi behövde en mjukvarulösning som kunde hjälpa oss att automatisera hela vår process. Detta kommer att bidra till att minska kostnaderna och den tid som projektteamet tar i anspråk, vilket bidrar till en allmänt förbättrad effektivitet på anläggningen", säger mekanik- och rörledningsingenjörer på BIA.    
  
För att övervinna denna utmaning vände sig BIA till Hexagons CADWorx ® Plant Professional. Med denna programvara kunde 80 procent av projektet slutföras i ett enda paket, vilket gjorde samarbetet mellan konstruktörerna mycket enklare och minskade behovet av filkonvertering. Dessutom gjorde den högupplösta interoperabilitet som finns tillgänglig med CADWorx det möjligt att integrera mekaniska konstruktioner från andra parter.    
  
De mekaniska ingenjörerna och röringenjörerna på BIA tillade vidare: "Vi letade efter en produkt som skulle ge flexibilitet och användarvänlighet, men som samtidigt skulle vara kostnadseffektiv. CADWorx kunde uppfylla dessa kriterier. Med CADWorx kan vi skapa 2D-ritningar och 3D-modeller på ett mycket effektivt sätt. Våra ingenjörers tidigare erfarenhet av CADWorx hjälpte oss att spara 20 procent i tid och investeringskostnad jämfört med annan programvara."   
  
BIA använde också Hexagons CAESAR II ® för spänningsanalys av rörledningar och utrustning. De dubbelriktade kopplingarna mellan CADWorx och CAESAR II gjorde det möjligt för BIA att snabbt importera modeller, vilket minskade risken för manuella transkriberingsfel och förbättrade noggrannheten och effektiviteten.    
  
Du kan läsa hela fallstudien här för att lära dig mer om vad BIA uppnådde med Hexagons lösningar.

Hexagon Metrology Nordic AB
Svista 7
635 02 Eskilstuna
Eskilstuna kommun
Sverige
VAT nummer: SE5566019773

Kontaktperson

Tipsa en kollega

0.062