23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Första FiveX Ultra är redan beställd!

En dryg månad efter Water Jet Sweden lanserade sitt nya maskinkonceptet FiveX Ultra tecknades redan första ordern. FiveX Ultra är en ny typ av avancerad vattenskärningsmaskin, med helt nya möjligheter för 5-axlig vattenskärning i full 3D.

FiveX Ultra lanserades på EuroBLECH 2022, sista veckan i oktober. Maskinen rönte stort intresse bland branschfolk, press och kunder och redan på mässan hölls affärsdiskussioner med flera intressenter. En av dessa har nu lagt sin första beställning.

– Som en de av upphandlingen har vi genomfört noggranna skärtester tillsammans med kunden. Det är ett viktigt steg där vi både utvecklar kundens produktionsprocess och kvalitetssäkrar tillämpningen, berättar Tony Ryd, Teknisk Chef och grundare av Water Jet Sweden.

Maskinen ger helt nya möjligheter till industriell bearbetning och har flyttat gränserna för vad 5-axlig vattenskärning kan användas till. Testerna gick som planerat och nu har kunden lagt beställning på sin första FiveX Ultra. En stor internationell koncern inom flyg och rymdsektorn med ambitionen att bli världsledande inom avancerad materialteknik och materialbearbetning.

– Den snabba ordern bekräftar att vi har ett erbjudande som ligger rätt i tiden, berättar Lennart Svensson, VD och Koncernchef på Water Jet Sweden.

För många företag kan vattenskärningtekniken rätt tillämpad korta ledtider och sänka produktionskostnader genom att eliminera och förenkla olika steg i tillverkningsprocessen.

– Det finns redan en rad intressenter i både Europa och USA, så det finns goda möjligheter till fler beställningar av FiveX Ultra inom en nära framtid, avslutar Lennart Svensson.

Water Jet Sweden AB
Teknikvägen 4
372 38 Ronneby
Ronneby kommun
Sverige
VAT nummer: SE5565169066

Kontaktperson

KW

Tipsa en kollega

0.031