23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Samverkan på mässan gav miljonaffär

Mötet i montern hos Gårö Plåtprodukter på förra årets Elmia Subcontractor resulterade i ett samarbete som fram till årets mässa har genererat nya affärer för flera miljoner.

– Och det här är bara början, det är både vi och kunden övertygade om. Under de närmaste åren tror vi på en mycket positiv utveckling, säger Fredrik Sylvan, säljare på Gårö Plåtprodukter i Gnosjö.

Samverkan mellan utställare


Plötsligt händer det. Den känslan hade Fredrik under förra årets mässa när ett annat utställande företag kom förbi Gårös monter och introducerade en potentiell kund som ville ställa om i sina leverantörsled och flytta tillverkningen från Italien till Sverige.

– Där på mässan fattade de tycke för oss och vi gick i gång direkt, berättar Fredrik.

 

”Man måste vara på hugget”


Det blev en riktig rivstart, för det här var den typen av kund, förklarar Fredrik, som inte vill vänta.

– Och då måste man vara på hugget och springa med. Det är vår styrka i Gårö – när vi behöver gasa så kan vi tillsätta resurser. Den första tiden la vi oerhört mycket tid på den här kunden, både jag och vår konstruktionsavdelning, berättar Fredrik.

För även om kunden hade ett färdigt underlag av produkter man ville producera så har Gårö under det här första året gått in med sin kompetens inom konstruktion och produktveckling för att optimera och förbättra.

 

Produktutveckling tillsammans med kund


– I princip har vi konstruerat om alla produkter, allt är nyutvecklat sedan årsskiftet, och sortimentet har byggts ut. Det här är en styrka vi har, vi jobbar med produktutveckling tillsammans med våra kunder, även om det är sällan det går så här fort att takta upp, säger Fredrik.

För att hinna med leveranserna stod Fredrik själv och monterade produkterna ett par veckor av semestern och produktionen i Gnosjö går fortsatt på högvarv.

Har det lagts grund för några liknande affärer under årets Elmia Subcontractor? Fredrik konstaterar att det här kanske är en solskenshistoria utöver det vanliga men att goda möten alltid hör till mässan.

– Och dagen är inte slut än, allt kan hända.

Bildtext: Affärer direkt på mässgolvet är vad alla hoppas på – och för Gårö Plåtprodukter blev det precis så. Fr v: Tomas Wennblom, marknadsansvarig; Fredrik Sylvan, säljare; Daniel Peterson, vd.

Elmia Subcontractor
Box 6066
550 06 Jönköping
Jönköpings kommun
Sverige
VAT nummer: SE5563542413

Kontaktperson

Anki Söderström
Kommunikationsansvarig
+46 036-152090 anki.soderstrom@elmia.se

Tipsa en kollega

0.031