23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Hemabo säkrar ren luft med 3nine Oljedimavskiljare

Hemabo ville hitta en lösning som kunde matcha deras redan höga standard i verkstaden. Oljedimavskiljaren Anna från 3nine var den enda lösningen som kunde möta deras höga krav både när det kom till funktion och design.

Hemabo är ett holländskt familjeföretag som specialiserar sig på att tillverka skräddarsydda lösningar i plast av hög kvalitet. Specialtillverkade artiklar för medicinsk sektor, biokemisk industri samt livsmedels- och dryckesindustrin är samtliga en del av deras produktportfölj. Idag har de en maskinpark på 22 verktygsmaskiner, cirka 30 anställda och de levererar över hela världen till en bred kundbas.

Den omfattande maskinparken på Hemabo består av CNC-maskiner från bland annat Makino, Okuma, Nakamura Tome och Grob. Bearbetning av termoplast är normalt en torr process, men i vissa fall måste det bearbetade materialet kylas med skärvätska. För Hemabo är detta fallet i runt hälften av maskinerna i deras maskinpark. De värsta förorenarna var två fräsmaskiner från Okuma som producerade en stor andel dimma som sedan spreds över hela produktionsområdet.

En investering i ren luft
Att säkerställa en ren och säker arbetsmiljö för sina anställda var det främsta skälet till att ledningen på Hemabo valde att investera i en lösning för att ta hand om oljedimman. Efter att ha hört talas om 3nines oljedimavskiljare och även träffat Glavitech (3nines distributör i Benelux-området) på en mässa, investerade de i 12 stycken oljedimavskiljare från 3nines GREEN LINE serie.

"Oljedimman i lokalen är borta. Vi kan numera se till andra sidan av lokalen och man kan känna en markant förbättring i luftkvalitet."
Edwin Meijnen, VD på Hemabo

Efter fem månader i drift är både anställda och ledningen på Hemabo mycket nöjda med investeringen. Allt på Hemabo är gjort med fokus på detaljer och att hålla verkstaden i gott skick har alltid varit av stor vikt. Oljedimavskiljaren Anna från 3nines GREEN LINE-serie var den enda lösningen som kunde uppfylla den höga standard när det kom till funktionalitet och design.

Oljedimavskiljarna från 3nine är baserade på en unik lamellsepareringsteknologi som separerar 100% av alla vätskepartiklarna ner till 1 um, vilket endast lämnar de allra minsta partiklarna till det slutgiltiga HEPA-filtret. Förutom att de kräver minimalt med underhåll och få filterbyten, ger de möjligheten att återanvända de oljor/skärvätskor som används i bearbetningsprocessen. 


Hemabo b.v.
Aquamarijnstraat 75
7554 NN Hengelo
Nederländerna
T: +31 (0)74 243 59 80
E: info@hemabo.nl
W: https://hemabo.nl/en

3nine Industries AB
Box 1163
131 27 Nacka Strand
Nacka kommun
Sverige
VAT nummer: SE5565745394

Kontaktperson

AN

Tipsa en kollega

0.047