23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

HANZA förvärvar fastighet i Baltikum för fortsatt expansion

HANZA köper en fastighet i Tartu, Estland, som idag innefattar klustrets tunnplåtsmekanik. Fastigheten ligger i direkt anslutning till HANZAs nybyggda fabrik för montering som invigdes i mars 2022.

Genom att äga även tunnplåtsfabriken och tillhörande mark möjliggörs framtida utbyggnad av fastigheterna.

- Det här är ett viktigt strategiskt köp som vi gör för att möta en långsiktigt hög efterfrågan på vårt erbjudande, säger Erik Stenfors, vd.

I dag hyr HANZA tunnplåtsfastigheten som uppgår till drygt 6 300 kvadratmeter. Marken på 11 000 kvadratmeter som ingår i förvärvet ligger intill den mark HANZA redan äger, vilket möjliggör fortsatt expansion genom att både bygga ut och bygga nya fabriker på området.

Köpeskilling för fastigheten uppgår till 3,8 MEUR och finansieras via banklån och egna medel. Att äga fastigheten i stället för att hyra medför även en lägre kostnad.

- Förvärvet är i linje med vår expansionsstrategi för framtiden. Genom att stärka våra tillverkningskluster ökar vi både kapaciteten och kundvärdet. Till exempel är närheten mellan tunnplåtsmekaniken och montering en viktig värdeskapare för våra kunder.

HANZA AB
Torshamnsgatan 35
164 40 Kista
Stockholms stad
Sverige
VAT nummer: SE5567462436

Kontaktperson

Maria Andersson
Koordinator IR & Kommunikation
+46 705541127 maria.c.andersson@hanza.com

Tipsa en kollega

0.033