23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Kvalitetssäkring bidrar till ökad lönsamhet i tillverkningen

| Medlemsnyhet | Företag Safe Control Materialteknik i Göteborg AB

Ju mer kunskap om ett materials olika egenskaper och hur det påverkas i olika sammanhang, desto färre produktionsstopp och ökad personlig säkerhet.

En högre nivå av kvalitetssäkring bidrar alltid till bättre lönsamhet. Vi på Safe Control har lång erfarenhet av att genomföra provningar av olika metalliska material för företag in om olika branscher inom tillverkningsindustrin.

Exempel på efterfrågade tjänster för kvalitetssäkring:

Mekanisk provning
Hållfasthet och andra egenskaper hamnar under lupp i våra drag-, bock-, slag-, ring-, tryck- och hårdhetsprovningar. Vi arbetar med de flesta metalliska material i alla former samt svetsade material.

Metallografiska undersökningar
Svetsar spricker, stålbalkar går av, tuber överhettas. Produktionsstopp kostar pengar och haverier kan leda till skador. Inga egenskaper och eventuella svagheter går våra metallurger förbi, som dessutom har stor erfarenhet av systematiska haveri- och skadeutredningar. Du får inte bara svar utan också konkreta åtgärdsförslag.

Haveri- och skadeundersökningar
Skador och haverier kan ha sin orsak i utmattning, korrosion, defekter, värmepåverkan, materialval, miljö och överbelastning – för att nämna några. Vi är en oberoende part som utför våra uppdrag under sekretess och med ett komplett laboratorium kan vi korta ner ledtiderna.

Korrosionsprovning
I vårt välutrustade laboratorium provar och dokumenterar kvalificerade kemister och metallografer olika materials korrosionsbeständighet. Vi jämför olika materials korrosionsbeständighet vid val av material i en specifik miljö och utför såväl standardiserade som skräddarsydda korrosionsprovningar.

Kemiska analyser
Lämna ett prov till oss och få tillbaka ett resultat som ger den fullständiga kemiska sammansättningen av materialet. Vi analyserar beläggningar, metaller, partiklar, kylvätskor, fibrer och vatten.  Vi karakteriserar metaller och identifierar ingående legeringsämnen. Vi utför analys av kemisk sammansättning av olegerade och låglegerade stål, rostfria stål, duplexa stål samt analys av nickel-, koppar- och aluminiumlegeringar.

>> Läs mer om vad vi gör för olika branscher

 

 


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Safe Control Materialteknik i Göteborg AB

Tillgängligheten 1
417 10 Göteborg
Sverige
Safe Control Materialteknik i Göteborg AB

Tipsa en kollega

0.094