23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Solida hårdmetallborrar presterar bättre och pålitligare

| Medlemsnyhet | Företag Dormer Pramet AB

Bearbetningsindustrin har undergått stora förändringar under de senaste åren. Kravet på högre kvalitet, pålitligare produkter växer ständigt och tillverkarna måste svara upp mot detta.

Vid Dormer Pramet har vi nyligen introducerat en generation med universella solida hårdmetallborr med unika egenskaper som har lyft ekonomisk håltagning till nya höjder.

Kvalitet och pålitlighet

 De unika egenskaperna hos våra Dormer Force X och Force M-borrar ligger i deras unika spårkonstruktion med en kontinuerligt urtunnad kärna och tunnare tväregg, som ger bättre spåntransport och underlättar omslipning. Genom rigorös eggpreparering, starka huvudeggshörn och jämn förutsägbar livslängd förbättrar borrarna hålkvaliteten och säkrar en pålitlig process.

De här moderna borrarna är tillverkade av högvärdig micro-grain hårdmetall och har en TiAlN-beläggning. Den ger dem hög slitstyrka och livslängd, vilket gör dem lämpliga till användning i en lång rad maskiner och material, t ex rostfritt stål, legerat stål och gjutjärn.

Dormer R100/R120 är obelagda hårdmetallborrar på instegsnivå. Båda har en självcentrerande 120°-spets och passar till de flesta vanliga applikationer. De går att använda i snart sagt alla vanligt förekommande material och i allt från CNC-maskiner till handhållna el-maskiner i mjukare material.

Vad gör Force X, Force M och R100/R120-borrarna unika?

Tom Berrill (Försäljningschef): “R100 och R120 är perfekta val för de som söker högre produktivitet än vad HSS-verktyg kan ge, men inte har råd med högprestandaborrar. Force X-serien är den perfekta blandningen mellan prestanda och funktionalitet. Eftersom det kan användas i så skiftande materialtyper är de mycket väl lämpade för t ex underleverantörer med skiftande tillverkning.”

 Luiz Junior (R&D förman): “R100/R120 borrarna är våra “4x4 terrängfordon”. Det spelar ingen roll hur du använder verktygen, du har ändå samma mångsidighet som hos konventionella HSS-borr, men med högre prestanda. Om du behöver snabbhet och precision, då är Force-serien vad du söker. De är gjorda för att få ut mesta möjliga på kortast möjliga tid.“

Enastående prestanda inom industrin

Tillverkning I allmänhet omfattar ett brett spektrum av bearbetningsapplikationer. Kunderna tenderar att välja mångsidiga standardverktyg, som går att använda i så många materialtyper som möjligt. De förväntar sig hög pålitlighet, snabba och tillgängliga lösningar. Force X och Force M borrarna svarar upp mot de här kriterierna.

Kunderna är vanligtvis underleverantörer i andra eller tredje led och med varierande CNC-kapacitet. Många företag arbetar med diverse komponenter till design-, tillverknings- och byggsektorn.

R100/R120 är de mest använda inom reparations- och underhållsverksamhet, som representerar ett enormt stort antal användningar inom tillverkningssektorn. Ett viktigt jobb är att hålla utrustning, sammansättningslinor och maskineri fungerande inom till exempel flyg- och fordonsindustri, liksom inom energi- livsmedels- och byggindustri.

Rep- och Underhållsapplikationer omfattar borrning, gängning, fräsning, brotschning, försänkning och gradning. R100/R120 utgör optimal och pålitliga lösningar.

David Risk (Global Produktchef): “R100/R120 är universella verktyg på instegsnivå som ger utmärkt livslängd och pålitlig funktion. De används i både handhållna borrmaskiner och i CNC-maskiner, framför allt inom allmän bearbetning och underhåll och de är det logiska valet för produktion av små serier inom alla industrisegment. “

“ Force X och Force M serierna däremot, är högeffektiva belagda hårdmetallborrar, med eller utan kylkanaler, som ger mycket korta cykeltider. De är det perfekta valet för större batchstorlekar, högvolymproduktion i  CNC- applikationer och används vanligen inom allmän produktion, flygindustrin och inom formtillverkning.”

 Mer information om Force X, Force M och R100/120 borrarna, eller om Dormer Pramet finns på  www.dormerpramet.com/solid-carbide-drills, där Du hittar broschyrer med detaljerade beskrivningar och data.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Dormer Pramet AB

Linjegatan 9
302 50 Halmstad
Sverige
Dormer Pramet AB

Bilder och video

Tipsa en kollega

0.078