23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Hur tar ni hand om lödröken?

| Medlemsnyhet | Företag Solectro AB

Med ett utsug från ULT går det snabbt och enkelt att installera utsuget så nära lödrökskällan som möjligt. Utsuget kan placeras sidan om eller under arbetsbordet och därifrån ansluts en arm med ett särskilt anpassat munstycke.

Vid en lödningsprocess så bildas det ofta stora mängder lödrök som innehåller många farliga partiklar som kan skada hälsan. Lödrök innehåller bland annat flussmedelsrester, lödpartiklar, gaser och ångor. Det är mycket viktigt att se till att lödröken fångas upp och sedan filtreras och kapslas in.   

Tänk på att luften ni andas in kan vara farlig, ju mindre partiklarna är desto farligare är de. Partiklar i storlek under 0,4 µm passerar genom lungornas alveoler och ut i blodet, varvid ämnen som inte nödvändigtvis är giftiga kan orsaka svåra hälsoproblem.

Med ett utsug från ULT som har anpassade filtersystem kan man fånga in lödrök från processer med manuell lödning, robotlödning och automatiserad lödning.  Serie LRA finns i många olika varianter med olika tillbehör. Aggregaten är Made in Germany och är av mycket hög kvalitet.

Här hittar ni information om Serie LRA

Tveka inte att kontakta oss så hjälper vi er att hitta ett utsugsaggregat som passar för just er arbetsplats och ert behov. 

SOLECTRO AB
www.solectro.se

Medlemsnyhet

Företag
Solectro AB

Tenngatan 6-8
234 35 Lomma
Sverige
Solectro AB

Bilder och video

Tipsa en kollega

0.094