23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Enkelt för nybörjarna och effektivt för de erfarna

– KUKA.AppTech gör programmering både enklare och snabbare.

Snabb och säker programmering korsat med stor enkelhet – det är vad konceptet KUKA.AppTech handlar om. 
– En väldigt smidig lösning som tar robotprogrammeringen till en ny, mycket lätthanterlig nivå, säger Micael Amandusson, channel manager på KUKA Nordic.

Det som gör KUKA.AppTech speciellt är en uppbyggnad i moduler. Mjukvaran använder fördefinierade strukturer och sekvenser. I korthet kan man jämföra med tiden för 30 år sedan då hemdatorerna gick från att kräva viss kunskap i programspråk, till att Microsofts Windows-miljö och Apple-datorerna slog igenom.

– Vi talar om en stark förenkling, där du inte behöver examen från en teknisk högskola för att programmera. Även nybörjare på robotar hänger med, säger Micael Amandusson.

I drift på rekordtid
Men KUKA.AppTech gör det inte bara enklare. Även snabbheten ökar.
– Robotarna är i drift på rekordtid. Tidsbesparingen är ungefär 30 procent.
En annan finess är att det går att jobba off-line. Den som arbetar med roboten kan testa rörelser och bygga upp sekvenser direkt i sin laptop, utan att ens ha roboten i tillhands.
KUKA.AppTech består som sagt av ett antal programmoduler som innehåller funktionalitet som normalt sett krävs av slutanvändare i de flesta applikationer. Exempel på detta är PLC-integration, hemkörning efter kollision, automatisk förändring av lastdata för att nämna några.
Det smarta programmeringskonceptet utnyttjar kunskaper och erfarenhet som KUKA har byggt upp under åren, när olika industritillämpningar utformats. De styrningskoncepten har använts för att skapa programvarans moduler.

Smart även för experter
Men en mer driven robotprogrammerare behöver inte känna sig begränsad av de färdiga modulerna.
– Rörelserutinerna och sekvenserna går att bygga ut och programmera för den som vill, säger Micael Amandusson, som menar att KUKA.AppTech är mycket mer än en lättnad för nybörjare.
– Programbiblioteket har massor att erbjuda för mer rutinerade programmerare. Det funkar jättebra även för mer avancerade lösningar och ger en stor tidsbesparing, säger han.

KUKA Nordic AB
A Odhners gata 15
421 30 Västra Frölunda
Göteborgs stad
Sverige
VAT nummer: SE5562540723

Kontaktperson

CA
Carola Andersson
Marknadsansvarig
+46 708327068 carola.andersson@kuka.com

Tipsa en kollega

0.063