23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Säkerställande av effektivitet vid anläggningsutformning

Under hela processen, från idé till färdigställande, måste du ta hänsyn till projektets kostnader, säkerhetsfrågor, miljöbestämmelser, ökad effektivitet och mycket mer.

Bristande synlighet i konstruktioner      
En av de största utmaningarna för konstruktörer av anläggningar är bristen på synlighet i deras konstruktioner. Konstruktionsprocessen brukade vara linjär och konstruktörerna skapade ritningar i ett enda CAD-program. Detta innebar att om någon ville granska en ritning eller göra ändringar måste de vänta tills den var färdig innan de kunde se hur deras ändringar påverkade andra delar av konstruktionen. Resultatet blev ett ineffektivt arbetsflöde där flera personer arbetade med olika delar av samma ritning vid olika tidpunkter och inte hade något sätt att kommunicera med varandra förrän allt var klart.      
Filkompatibilitet mellan olika lösningar      
Det finns många olika mjukvarulösningar för anläggningsdesign på marknaden idag, men alla har sina dataformat och filtyper. När du arbetar med flera lösningar för att slutföra ditt projekt kan du behöva konvertera filer från ett format till ett annat. Det kan vara tidskrävande och frustrerande för användare som försöker få sitt arbete gjort på ett effektivt sätt.      
Lösningar med branschkrav      
Projektgrupper tycker ofta att det är en utmaning att hitta lösningar som uppfyller branschkraven. De kanske till exempel inte kan hitta en tillverkare som kan tillhandahålla en nödvändig utrustning eller se till att den uppfyller alla säkerhetsstandarder. I sådana fall får de kompromissa med vissa konstruktionsaspekter om de vill uppfylla andra krav.      
Möjlighet att samarbeta i 2D och 3D       
Anläggningsdesigners måste kunna arbeta med både 2D- och 3D-ritningar, men de flesta tekniska programvaror begränsar deras möjligheter att göra det. Många system kräver att två separata versioner av modellen skapas, en för 2D-konstruktion och en för 3D-konstruktion. Det innebär att konstruktören ständigt måste växla fram och tillbaka mellan tidskrävande och ineffektiva verktyg.      
Noggrannhet i resultatet        
Noggrannheten hos utdata (BOM, isometri) är en av utmaningarna i anläggningsdesignprocessen. Detta beror på att det är svårt att veta hur modellen kommer att se ut. Som ett resultat av detta finns det tillfällen då du kan upptäcka att din konstruktion inte stämmer överens med vad som förväntades.      
Svårt att migrera        
Många företag använder olika system under sin konstruktionsprocess, vilket kan orsaka problem när man försöker migrera eller överföra filer mellan systemen. Detta leder ofta till tidskrävande manuella processer där ingenjörer måste tillbringa timmar med att omarbeta ritningar så att de kan använda dem på ett nytt system eller en ny plattform. Det kan också resultera i fel där information går förlorad eller skadas på vägen, vilket kan orsaka kostsamma förseningar i produktionsplaner och projekt.      
Ineffektiva arbetsflöden som involverar flera programvaror       
Även om det finns fördelar som är förknippade med att använda flera mjukvaruapplikationer kommer det också med utmaningar. En av dessa utmaningar inkluderar ineffektiva arbetsflöden som ofta involverar många programvaror. Det innebär att en person ibland använder ett program medan andra använder ett annat för sina konstruktioner.      
Lösningen      
När anläggningsdesignprojekt blir mer komplexa - behöver du lösningar som fungerar hårdare. Lösningar som integreras så att du inte behöver slösa tid på att överföra (eller förlora) värdefulla data. De måste vara tillgängliga från molnet var som helst, i realtid, för att hålla jämna steg med varje konstruktionssteg. Lösningarna måste vara intuitiva och ge dig en mer exakt visualisering av konstruktionen så att du kan göra ändringar innan de blir kostsamma!        
Lär dig hur omfattande och integrerade lösningar som CADWorx och Smart® P&ID kan hjälpa dig att skapa förtroende för dina konstruktioner.    

Hexagon Metrology Nordic AB
Svista 7
635 02 Eskilstuna
Eskilstuna kommun
Sverige
VAT nummer: SE5566019773

Kontaktperson

Tipsa en kollega

0.047