23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

AP&T:s SpeedFeeders i huvudrollen hos Spartanburg Steel

Spartanburg Steel Products Inc. i Spartanburg South Carolina, USA tillverkar formpressade metalldelar, komponenter och hela karosspartier till framför allt bilar, lastbilar och jordbruksmaskiner.

Bland kunderna finns en rad välkända företag verksamma på den globala marknaden.

För att förbättra säkerheten, effektivisera tillverkningen, korta cykeltiderna och få en större flexibilitet beslutade Spartanburg Steel 2017 att automatisera en av företagets befintliga tandemlinjer med fem stora pressar, som då opererades helt manuellt. Man hade sedan tidigare en relation med AP&T North America, och vände sig nu dit för att få ett förslag på lösning. 

– Ja, det här var vår andra installation av automationsutrustning från AP&T. Sedan tidigare har vi ett transfersystem som fungerar väldigt väl, så vi har stort förtroende för tekniken, säger Chad Raynes, Vice President Business Development & Engineering, på Spartanburg Steel. 

För AP&T var det en teknisk utmaning att överbrygga det stora avståndet mellan pressarna i linjen på ett effektivt sätt. 

– Istället för att använda konventionella industrirobotar presenterade vi en konstruktionslösning baserad på vår nya generation femaxliga SpeedFeeders, berättar Adam Allansson, President AP&T North America. 

Förslaget föll i god jord och i april 2018 tecknades ordern. Ett och ett halvt år senare var utrustningen installerad och integrerad och den nu helt automatiserade linjen kunde tas i drift. 

– Totalt installerade vi sex stycken SpeedFeeders för inmatning, förflyttning av delar mellan de fem pressarna samt utmatning. Parallellt med vårt arbete genomförde Spartanburg Steel också en uppgradering av linjens pressar och verktygsbytessystem. Här samarbetade vi tätt med övriga leverantörer för att få till en så bra totallösning på så kort tid som möjligt, säger Adam Allansson. 

Sedan hösten 2019 har den uppgraderade fempresslinjen levererat enligt förväntan. Den servas regelbundet av AP&T:s tekniker och ny personal hos Spartanburg Steel utbildas i handhavande och säkerhet av AP&T. 

– Vi automatiserade linjen för att förbättra säkerheten, samtidigt fick vi en högre effektivitet till en lägre kostnad. Utrustningen har levt upp till våra förväntningar och fortsätter att fungera väl. Planen är att vi ska automatisera flera av våra linjer framöver, en tandemlinje är aktuell redan under 2023, säger Chad Raynes.

spartanburgsteelproducts.com

aptgroup.com

AP&T
Box 32
Rönnåsgatan 3A
523 21 Ulricehamn
Ulricehamns kommun
Sverige
VAT nummer: SE5562884667

Kontaktperson

HS
Helén Sallander
Senior Advisor/Marketing and Sales
+46 10 471 3858 helen.sallander@aptgroup.com

Tipsa en kollega

0.047