23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Produktutveckling med plastkonstruktion som spetskompetens

| Medlemsnyhet | Företag Elmia Subcontractor

Möt Jelmtech – årets första ambassadör för Elmia Subcontractor – som hjälper svensk tillverkningsindustri att hitta nya vägar till att nå den optimala produkten.

Kanske är det en liten produkt som ska interagera med människor. Förmodligen med en display som visar siffror eller bokstäver. Det kan låta enkelt men för att kunna möta kundens kravbild vad gäller funktion krävs det spetskompetens.

Ger syre åt industrin

För Jelmtech kan ena dagen handla om att utveckla en bakluckemonterad cykelhållare tillsammans med Thule, den andra dagen om att ta fram en publik laddstolpe år Garo.

  Expertisen finns främst inom plastkonstruktioner och det är där som Jelmtech kan göra skillnad genom materialval eller produktionsmetoder.

  Oavsett projekt är Jelmtech en möjliggörare. Syret i det industriella blodomloppet.

  – Är man liten behöver man oftast vara specialiserad och vår specialisering är tydlig – vi vill snarare bli ännu spetsigare än bredda oss. Nu har vi även lagt till hållbarhet som en affärsdel vilket spetsar oss och gör det enklare för oss att hjälpa och guida kunderna till det bästa materialvalet. För att kunna göra de korrekta besluten måste det finnas en tydlig översiktsbild över hela problematiken och trots att vi lägger till ett affärsområde menar jag att det spetsar till vår kompetens, säger Carl-Fredrik Emilsson.

 Expertis gör skillnad

Själva kallar de sig för utvecklingspartner – kundens förlängda utvecklingsavdelning som kan jobba mer effektivt och kapa ledtiderna. Allt med målsättningen att skapa den ultimata produkten utifrån kundens krav.

  Ett tydligt exempel är samarbetet med Swedish Match som varje år tillverkar runt 300 miljoner snusdosor. Själva produkten i sig är kanske inte särskilt avancerad men volymen innebär att varje sekund på produktionsbandet gör stor skillnad.

  – Vem som helst kan rita en rund dosa, men när vi fick jobbet var det för att optimera funktionen för att kunna producera den en 10-dels sekund snabbare. Den tidsvinsten gör att de har tjänat in vårt utvecklingsprojekt på kort tid, säger Carl-Fredrik Emilsson.

 

 Elmia Subcontractor är tillverkningsindustrins hjärta

En innovationsarena som syresätter industrin och stärker branschen i Sverige på en global marknad. För att tydliggöra detta utser Elmia Subcontractor varje år ambassadörer för mässan som genom sin verksamhet och innovationsförmåga ger tillverkningsindustrin extra syre och kraft in i framtiden.

Årets första ambassadör är Jelmtech som jobbar med produktutveckling inom branscher som medicinteknik, elmateriel, fordonsindustri, skyddsutrustning och fritidsprodukter.

  – Vi gör verktygsanpassade konstruktioner som är designade och konstruerade för optimal produktion. Vi tänker bara produkt och att det ska bli så optimalt som möjligt för vår kund, säger Carl-Fredrik Emilsson, vd på Jelmtech.

Läs ett längre reportage om Jelmtech HÄR.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Elmia Subcontractor

Box 6066
550 06 Jönköping
Sverige
Elmia Subcontractor

Bilder och video

En av årets ambassadörer för Elmia Subcontractor 2022-Rätt konstruktion skapar tidsvinster.Jelmtech ska vara  bäst i Sverige på plastkonstruktion.

Tipsa en kollega

0.078