23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Förpackningar av 100% återvunnen plast!

| Medlemsnyhet | Företag Gühring Sweden AB

Gühring har successivt startat introducera hållbara förpackningar. Förpackningarna är gjorda av PCR-plast från 100% återvunnet plastavfall. Detta gör att vi på Gühring räddar miljön från 234 ton nyproducerad plast varje år.

12 miljarder ton. Så mycket kommer ”plastberget” som vi människor skapat att väga 2050, av produktion inom loppet av bara 100 år. Det är vikten av hela jordens befolkning – multiplicerat med 40. Förpackningsmaterial utgör över en tredjedel av detta berg och för tillfället är det endast en liten bråkdel som återvinns eller förbränns. Det betyder att 79 procent av vår plast hamnar på soptippar eller direkt i miljön. Om vi fortsätter kommer det år 2050 att finnas mer plast som flyter i våra hav än fisk. Gühring vill inte delta i denna plastflod längre. Precis som verktygstillverkaren är på utkik efter nya innovationer inom skärande verktyg, vill Gühring också bryta ny mark när det kommer till förpackningar.

Gühring levererar 95 procent av sina produkter i plastförpackningar. Det beror på att plast är det enda materialet som kan skydda våra högkvalificerade skärverktyg från skador och reaktioner med andra element under transport.

”Så, vi tänkte. Hur får vi våra precisionsverktyg säkert till våra kunder och samtidigt skyddar klimatet?”  förklarar Dirk Seiffert, Head of Central Functions in Product Management på Gühring.

Svaret? Återvinningsbara förpackningslösningar tillverkade av 100 procent återvunnen plast.

Råvaran till dessa förpackningar kallas för Post Consumer Regrind (PCR), som är gjord från plastavfall, ex. från PET-flaskor.

Med 41 280 000 förpackningar som lämnar Gührings fabriker varje år, kommer denna förändring att spara 234 ton ny plast per år i framtiden.

Jämfört med traditionell plast, resulterar produktionen av PCR-plast också i ca 1,3 mindre CO². Som ett resultat minskar Gühring sina CO²-utsläpp inom förpackningsområdet med 77 procent tack vare bytet.

Grå är det nya svarta
Funktionaliteten hos PCR-förpackningar är inte på något sätt sämre än traditionella plastförpackningar. Den är mycket robust, kan absorbera stötar och ger effektivt skydd mot fukt, damm och olja.

När det kommer till pris kommer inte våra kunder märka den nya hållbara lösningen, utan får istället så att säga en ”gratis miljöbonus” på deras verktyg.

Den enda egenskap som skiljer förpackningarna åt är färgen, på grund av råvaran på det återvunna materialet får våra förpackningar en grå färg istället för den tidigare svarta. Detta är inte av visuella skäl utan för miljöns skull väljer Gühring att inte färga materialet.

Så, om du ser dig själv hålla en grå Gühring-förpackning i framtiden vet du att du hjälper till att minska den globala plastkonsumtionen.

Bytet till förpackningar gjorda av återvunnet material kommer placeras gradvis med omedelbar verkan.

Samtidigt jobbar Gühring på hållbara märkningar. Målet är att byta 90 procent av allt förpackningsmaterial till mer hållbara alternativ till slutet av 2022: från roterande förpackningshylsor till kartongen och etiketten.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Gühring Sweden AB

Plastgatan 14
531 55 Lidköping
Sverige
Gühring Sweden AB

Bilder och video

Tipsa en kollega

0.079