23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Slagprovning visar materialets förmåga att motstå slag

| Medlemsnyhet | Företag Safe Control Materialteknik i Göteborg AB

Vid slagprovning mäts den energi som en standardiserad provstav förmår att absorbera av ett slag mätt i Joule (J). Slagprovning utförs vid olika temperaturer beroende på materialtyp.

Slagprovning utförs för att kontrollera metalliska  materials förmåga att motstå slag. Resultatet indikerar om materialet kan betecknas som segt eller sprött vid den relevanta temperaturen i förhållande till standardiserade krav för materialet i fråga. I vår mekaniska verkstad tillverkas provstavar med V-notch och även den nu mer sällan förekommande U-notchen.

Vi utför slagprovning i rumstemperatur, kyla och förhöjda temperaturer:
Mellan +20°C och ner till -196°C
Upp till +200°C

Slagprovning är en del av den mekaniska provningen av ett metalliskt material. Materialkvalitet, hållbarhet och andra egenskaper bestäms i våra drag-, bock-, slag-, ring-, bock-, tryck- och hårdhetsprovningar. Vi arbetar med de flesta metalliska material i alla former samt svetsade material. All provning sker i kontrollerad miljö där all provberedning och provstavstillverkning utförs i egen regi. Mekanisk provning är en viktig del i samband med bedömning av svetsprocedurer och svetsarprövningar samt med skade- och haveriundersökningar.

Om Safe Control Materialteknik AB
Safe Control Materialteknik AB är ett av SWEDAC-ackrediterat laboratorium. Vi vänder oss till företag som har behov av att kvalitetssäkra, analysera eller på annat sätt undersöka ett material. Vi utför provningar, analyser och undersökningar av främst metalliska material samt miljöprovningar på byggmaterial. Vi erbjuder även utbildningar inom verksamhetsnära områden. Våra kunder är företag inom många olika branscher, offentliga myndigheter och privatpersoner.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Safe Control Materialteknik i Göteborg AB

Tillgängligheten 1
417 10 Göteborg
Sverige
Safe Control Materialteknik i Göteborg AB

Tipsa en kollega

0.095