23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Dragprov upptill 600 000 N (60 ton)

| Medlemsnyhet | Företag Safe Control Materialteknik i Göteborg AB

Dragprovning är en av de vanligaste metoderna inom mekanisk provning. Metoden används för karakterisering av ett materials hållfasthetsegenskaper.

Vi utför dragprov upp till 600 000 N (60 ton) där sträckgräns, förlängning samt i tillämpbara fall även kontraktion utvärderas. Provstavarna  tillverkas i vår egna mekaniska verkstad.

Dragprovning används för:

  • Provning av armeringsjärn, upp till 32 mm
  • Provning av skruvförband
  • Bestämning av sträckgräns, brottgräns, brottförlängning och areareduktion på standardiserade provstavar uttagna från olika metalliska material


Materialkvalitet, hållbarhet och andra egenskaper bestäms i våra drag-, bock-, slag-, ring-, bock-, tryck- och hårdhetsprovningar. Vi arbetar med de flesta metalliska material i alla former samt svetsade material. All provning sker i kontrollerad miljö där all provberedning och provstavstillverkning utförs i egen regi.

Våra ackrediteringar:
SS-EN ISO 6892-1
SS-EN ISO 15630-2
ASTM E8
ASTM E8M

 Om Safe Control Materialteknik AB
Safe Control Materialteknik AB är ett av SWEDAC-ackrediterat laboratorium. Vi vänder oss till företag som har behov av att kvalitetssäkra, analysera eller på annat sätt undersöka ett material. Vi utför provningar, analyser och undersökningar av främst metalliska material samt miljöprovningar på byggmaterial. Vi erbjuder även utbildningar inom verksamhetsnära områden. Våra kunder är företag inom många olika branscher, offentliga myndigheter och privatpersoner.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Safe Control Materialteknik i Göteborg AB

Tillgängligheten 1
417 10 Göteborg
Sverige
Safe Control Materialteknik i Göteborg AB

Tipsa en kollega

0.063