23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Laserskärning med tryckluft för minskad tillverkningskostnad

Med introduktionen av fiberlasrar med högre effekt fokuserar användarna allt mer på de totala driftskostnaderna för att förbli konkurrenskraftiga på marknaden.

En stor fördel med dessa högre krafter är förmågan att bearbeta tjockare stål med nitrogen. Dock kan kostnaden för nitrogen vara oöverkomlig. Tryckluftsskärningsfunktionen, standard på alla AMADA ENSIS, VENTIS och REGIUS fiberlasrar, kan minska den totala bearbetningskostnaden avsevärt, samtidigt som den behåller de höga bearbetningshastigheterna som nitrogenskärning erbjuder.

Under de senaste åren har effektnivån för fiberlasrar som introducerats på marknaden ökat exponentiellt. Efter att ha introducerat världens första 4kW fiberlaser (FOL-AJ) på EuroBlech 2010, har AMADA fortsatt att driva utvecklingar som gynnar sina kunder, såsom de innovativa och unika ENSIS och LBC (Locus Beam Control) teknologierna, tillsammans med 6, 9 och 12kW effektalternativ. Att kombinera befintlig skärkunskap med dessa nya laserframsteg har visat sig vara avgörande för att hålla AMADA-användare i framkant på marknaden.

En stor fördel är den med tryckluftsskärning, som har använts av AMADA-kunder i över 20 år. Även om det inte är ny teknik, ger det den extra fördelen att kunderna kan dra fördelarna av skärhastigheter som är samma som med nitrogen (beroende på materialkvalitet och miljöförhållanden) men med extremt låga driftskostnader.

Att skära med luft är förstås inte helt gratis. Ett lämpligt kompressor- och torksystem kommer att krävas och det finns den tillhörande elförbrukningen att ta hänsyn till när man jämför luftskärning med nitrogenskärning. Men om denna kostnad betraktas under en 5-årig återbetalningsperiod, kan betydande besparingar ses, även vid tillverkning under ett skift.

Att skära stål med syre kräver ofta en efterprocess för borttagning av glödskal. Vid skärning med tryckluft kan detta krav reduceras drastiskt, eller eventuellt elimineras beroende på applikation.

Tryckluftsskärning är en standardfunktion på hela utbudet av AMADA fiberlasrar, som består av ENSIS-AJ (3 till 12kW), REGIUS-AJ linjärdriven laser (6 & 9kW) och den revolutionerande VENTIS-AJ med AMADAs innovativa LBC (Locus Beam Control) skärteknik. Den är också standard på alla AMADA C1-AJ, EML-AJ och ACIES-AJ kombinationsmaskiner stans/fiberlaser.

Efter omfattande europeisk forskning har AMADA utvecklat nya skärdata för bearbetning av stål, rostfritt stål och aluminium med tryckluft, vilket gör att användarna kan dra nytta av fördelarna utan att behöva betala för extra tillval när de köper maskinen. Maskinerna är försedda med skärdata för att omedelbart börja bearbeta med tryckluft.

Tryckluftsskärning kan demonstreras i något av AMADAs många europeiska teknik- och demonstrationscenter, som också visar hela sortimentet av automationssystem, kantpressar, stansmaskiner, mjukvarulösningar och verktygsinnovationer.

Amada Scandinavia AB
Borgens Gata 16-18
441 39 ALINGSÅS
Alingsås kommun
Sverige
VAT nummer: SE5564025814

Kontaktperson

PB
Peter Book
Säljare Specialist
peter.book@amadasweden.se

Tipsa en kollega

0.032