23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Ahlsell blir EDI-kund hos Damstahl

| Medlemsnyhet | Företag Damstahl ab

Effektivare beställningar och automatiserade processer. Det är några av fördelarna Ahlsell ser fram emot när de nu blir EDI-kunder hos Damstahl.

Ahlsell är mitt uppe i en stor digitaliseringsresa. Med innovationslabbet Ahlsell Labs arbetar de med att ta fram morgondagens digitala upplevelser. Att de nu vill implementera EDI med Damstahl är ett naturligt steg på vägen.

- Ahlsell vill hela tiden innovera och pusha sig framåt, precis som Damstahl. Båda företagen tror på att digitalisera kommunikationen för att skapa värde för kunder, samarbetspartners och leverantörer. Här spelar EDI en viktig roll.

Det säger Martin Hed, digital affärsutvecklare på Damstahl Sverige, som leder implementationen. Med EDI får kunderna en automatiserad inköpsprocess och slipper dubbelarbete. Istället för att gå in i varje enskild webbshop och beställa kan kunden göra allt i sitt eget affärssystem.

Skräddarsytt efter kundens behov
EDI-implementationen för Ahlsell tar ett par veckor. Det första som gjordes var att gemensamt ringa in vilken information Ahlsell ville ha ut. Därefter utvecklas och testas de funktioner som krävs. Ahlsell och Damstahl ansvarar för att de egna affärssystemen kan skicka och ta emot EDI-information.

- Vi utvecklar de funktioner som kunden vill ha, och kommer gemensamt överens om vilken arbetsfördelning som blir bäst. Damstahl driver processen och ansvarar för att vi följer EDI-standarden, berättar Martin Hed.

Under hösten har Damstahl och Bizbrains implementerat och testat olika meddelandeformat för EDI, vilket innebär att Damstahl nu har stöd för order (ORDERS), orderbekräftelser (ORDRSP), leveransaviseringar (DESADV) samt fakturor (INVOIC). Inom en snar framtid kommer vi även kunna hantera artiklar (PRICAT).


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Damstahl ab

Cylindergatan 2
212 41 Malmö
Sverige
Damstahl ab

Tipsa en kollega

0.094