23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Utrusta din personal med rätt skyddsutrustning!

| Medlemsnyhet | Företag Ravema AB

Hoffmann Group har över 100 års erfarenhet som verktygsspecialister vilket gör dem väl medvetna om vilka faror som kan uppstå på arbetsplatsen.

Vårt uppdrag är att motverka dessa faror och säkerställa en säkrare och mer hälsosam arbetsplats för dig och ditt arbetsteam. Personlig skyddsutrustning omfattar bl.a.: hörselskydd, ögonskydd, huvudskydd, andningsskydd, handskydd, fotskydd, hudskydd, fallskydd och skyddande arbetskläder. Nedan berör vi några av dem! 

ÖGON 
Omkring 85% av våra sinnesintryck tar vi in med ögonen. Inget annat organ förmedlar så mycket information. Därför är det av allra högsta vikt att skydda våra ögon mot all typ av negativ påverkan.

Ögonskador kan uppstå till följd av en mängd olika faktorer. När det gäller mekaniska och kemiska risker är dessa enkla att identifiera. Detta gäller däremot inte för skador till följd av optisk eller termisk strålning. Denna typ av skador kan uppstå genom naturliga eller artificiella källor (varma ytor, svetsning, skärbränning, vid laseranvändning eller vid arbeten vid elsystem). Använder ni rätt ögon/ansiktskydd så kan 90% utav dessa skador förhindras.

Lisa, säljare på Ravema, tipsar:
Med GARANTs nya skyddsglasögon får du ett par glasögon med modern design och säkert skydd mot damm, smuts och andra farliga främmande föremål. Beläggningen ger bäraren varaktig imfrihet och är dessutom rephållfast (KN-certifierad). Skalmarna kan justeras både på längden och lutningen och kan därmed anpassas individuellt till alla olika huvudformer. Dessutom gör de mjuka komponenterna vid skalmändarna och näsan att glasögonen sitter bekvämt utan att trycka och ger en hög bärkomfort - även under långa arbetspass. Du är alltså inte bara säker, du får även ett par extremt snygga och komfortabla glasögon. En optimal kombo helt enkelt! 

ÖRON
Kraftigt eller kontinuerligt buller försämrar vår hörsel markant och kan även på lång sikt försämra vår prestationsförmåga. Buller har inte bara en skadlig påverkan på vår hörsel utan kan även ha negativa effekter på andra delar av kroppen till exempel huvudvärk. 

Vad är buller?
Buller är ljud med hög intensitet. Om bullerbelastningen bli för hög böjs hårcellerna i inneörat. Denna process är reversibel under en vidd tid och vid en vidd ljudtrycksbelastning. Vid kontinuerlig överbelastning rätas inte hårcellerna längre ut, vilket då kan orsaka en permanent hörselskada.

Lisa tipsar:
Den återanvändbara GARANT hörselskyddsproppen har en innovativ form som har kopierats från hörselgångens anatomiska öppning. Det ger en behaglig bärarkänsla utan tryck och samtidigt största möjliga skyddsverkan. Skaftet med greppurtag och hög hållfasthet möjliggör med en lätt vridrörelse ett bekvämt enhandsinförande av proppen på några sekunder. Den behöver inte rullas ihop först. Lätt hänt att lägga ifrån sig öronproppen på en smutsig bänk innan kafferasten. Det är lugnt! GARANT hörselskyddsproppar kan du tvätta av.

LUNGOR
Ren luft är en förutsättning för att vi ska kunna arbeta under hälsosamma omständigheter. Luften är så självklar så att vi ofta inser dess betydelse först när det inte finns tillräckligt eller när den är belastad och förorenad av farliga ämnen. Med ett lämpligt andningsskydd kan farliga ämnen enkelt filtreras bort från luften vi andas in. Det är typen av farligt ämnen som avgör om ett partikelfilter, ett gasfilter eller en kombination av båda behövs för att rena luften och skydda våra lungor. 

Lisa tipsar:
Är du ute efter ett andningsskydd som har den optimala passformen? Med ett bra material som avvisar både fukt och svett och som garanterar en säker passform utan tryck och god tätning? Då ska du testa vår High Performance-andningsskyddsmaskerna ifrån GARANT. Med en konstant hög filterkapacitet underlättas andningen märkbart genom det högklassiga filtermediet. Den böjliga näsbygeln och det mjuka nässtödet inuti masken garanterar en säker passform utan tryck och svarar dessutom för god tätning. På så sätt ger masken tillförlitligt skydd mot fasta och vätskeformiga aerosoler. Den flexibla och genomgående textilhjässremmen ger en bekväm och säker passform och möjliggör en extra komfortabel av- och påtagning av andningsskyddsmasken.

Är det dags för er att rusta er personal med ny skyddsutrustning?
Vi på Ravema är specialister och hjälper er mer än gärna att skydda er personal på arbetsplatsen. Välkommen att kontakta oss på: lisj@ravema.se eller 0370-488 52. 

www.ravema.se 


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Ravema AB

Margretelundsvägen 1
Box 423
331 24 Värnamo
Sverige
Ravema AB

Tipsa en kollega

0.078